arcan 02

 Vicepreşedintele legislativului judeţean vrea să elibereze locurile ocupate de aceştia pentru tineri absolvenţi

 Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și-a propus ca, în următoarea perioadă, să reușească să elibereze câteva posturi din instituție. Ea s-a orientat către acele posturi ocupate de funcţionari ieşiţi la pensie, dar care lucrează în continuare la CJ. În vizorul Emiliei Arcan au intrat 8 angajați care ocupă posturile conform legii 329/2009, adică sunt pensionari, iau pensie de la stat, dar lucrează şi în instituție pe baza ”continuării activității”.

”În CJ sunt 8 astfel de persoane, printre care și arhitectul șef, iar altele sunt în prag de pensionare. Această situație se perpetuează de ani de zile, iar mie mi se rupe inima când văd câți tineri, cu pregătire și chiar experiență, care și-au rupt coatele pe băncile școlilor și a facultăților, nu au un loc de muncă. Unii dintre acești funcționari sunt în vârstă și ar putea să lase locul altora mai tineri, care nu au unde munci. Ei au și pensie și salariu”, a spus Emilia Arcan, vicepreședinte al CJ Neamț.

Şi celălalt vice de CJ, Dan Manoliu este de accord cu ideea Emiliei Arcan, însă este de părere că aceste decizii trebuie studiate, deoarece, prin eliminarea pensionarilor din instituție, se pot pierde cadre cu experiență. ”Pe de o parte, ținând cont de ceea ce se întâmplă acum pe piața forței de muncă, când situația este precară, sigur că unii dintre pensionari ar trebui să renunțe, pentru că pot trăi din pensii, deci aș spune că ideea este binevenită. Pe partea cealaltă, dat fiind faptul că eu nu știu exact cine sunt cei vizați, trebuie văzut dacă, din punctul de vedere al experienței profesionale, merită sau nu menținuți pe posturile respective”, a precizat vicele Manoliu.

Dintre cei 8 pensionari care activează în continuare la CJ, unul este angajat doar cu jumătate de normă, pentru că primește pensie de invaliditate. Patru dintre aceste persoane lucrează la Biroul secretariat și editarea Monitorului Oficial. Unul dintre pensionari activează la Serviciul Buget, ocupând funcția de consilier, iar ceilalți doi, care ocupă funcțiile de referent și architect șef, își desfășoară activitatea în Structura Arhitect șef.

 Irina CĂLIN

Articolul precedentValea Ursului: Mănăstirea Giurgeni merită mai mult
Articolul următorRomanul, oraşul marilor cărturari români

1 COMENTARIU

  1. sunt in asentimentul d-nei Emilia, insa, consider ca si cei care fac politica si detin functii politice in prezent sa plece la varsta pensionarii. Daca tot sunt asa de dornici de treaba, sa mearga la carat butuci la padure si atunci mai vedem daca mai doreste cineva sa stea vreo secunda dupa pensionare!

Comments are closed.