pensii neamtDe reduceri sau gratuitate la bilete de tratament balnear, oferite de Casa de Pensii Neamț, pot beneficia și salariații, nu doar pensionarii sau persoanele cu invaliditate. Astfel, un salariat poate plăti jumătate din valoarea unui bilet de tratament sau prețul întreg, în funcție de veniturile sale. Mai exact, pentru salariații care câștigă mai puțin sau fix 2.415 lei, contribuția la bilet este de 50%. Pentru cei care câștigă mai mult de 2.415 lei, se achită preţul integral al biletului de tratament balnear. Șomerii care trăiesc doar din acest ajutor, pot plăti 50% din valoarea indemnizaţiei de şomaj.

De asemenea, și cadrele didactice sau auxiliare din învățământ pot beneficia de reducerea de 50% din valoarea biletului, condiția fiind să nu aibă alte venituri decât cele din activitățile didactice. În caz contrar, în funcție de veniturile realizate în afara învățământului, pot plăti preţul integral al biletului de tratament.

„În repartizarea biletelor de tratament gratuite, prioritate va avea categoria pensionarilor de invaliditate, care beneficiază de tratament balnear în mod gratuit în conformitate cu prevederile programului de recuperare, întocmit de către medicul expert al asigurărilor sociale. De asemenea, de aceeași prioritate vor beneficia și însoțitorii acestora, după caz. După repartizarea biletelor gratuite şi a celor aflate la dispoziţia conducerii, biletele rămase se împart pe serii, staţiuni şi unităţi de tratament, pensionarilor şi asiguraţilor sistemului public de pensii, astfel: cel puţin 80% pentru pensionari și până la 20% pentru asiguraţi”, a declarat Oana Fodor, purtător de cuvânt al Casei de Pensii Neamț.

Până la această dată, la CJP Neamţ sunt înregistrate 6.164 cereri de acordare bilete de tratament balnear (atât asiguraţi cât şi pensionari), fiind valorificate 1.163 bilete de tratament. De asemenea, în perioada 8 -11 iunie începe seria a opta de tratament balnear, pentru care sunt alocate 285 bilete. (Oana IOSUB-TOMA)