pietricica turism

La secția 209 din satul Nechit, comuna Borlești, s-a înregistrat o prezență la vot peste așteptări. Chiar la prima oră, trei autocare cu pelerini în drum spre Mănăstirea Nechit s-au oprit mai întâi să voteze la secția amenajată în Căminul Cultural.

Pe lista suplimentară s-au consemnat 85 de persoane din Vaslui, Botoșani, Iași, București, Galați, care mai întâi și-au făcut datoria de cetățeni cu drept de vot și apoi au urcat la mănăstire. ”La ora 7.20 au oprit trei autocare și au votat 85 de persoane din mai multe județe: de Galați era un autocar, de Botoșani unul și unul de București. Le-am făcut poză la numerele de înmatriculare, fiindcă așa ne-a cerut de la partid, eu sunt la PNL, ca să putem verifica. Nu sunt probleme, oamenii care au votat sunt domiciliați în Botoșani, București, Iași, Galați, Vaslui, apoi au mers la mănăstire”, a declarat membrul din comisia electorală cu sarcini clare de la partid.

Până la ora 10.20, pe lista suplimentară de la secția 209 erau tot 85 de votanți, în condițiile în care acum două săptămâni fuseseră doar 20 de alegători pe lista suplimentară și un singur autocar de Galați în parcarea mănăstirii. În schimb, dintre cei 231 de alegători permanenți, astăzi votaseră doar 14 persoane, față de 20 cam la aceeași oră în primul tur.

La Mănăstirea Nechit erau astăzi mai mulți credincioși la slujbă, decât acum două duminici. În parcare așteptau 3 microbuze și 3 autocare, cu numere de Bistrița Năsăud, București, Galați, Botoșani. În biserică, aglomerație până la ușă. Toată lumea asculta predica părintelui Zenovie, care spre final a amintit de apropiatul hram al Sfântului Ierarh Spiridon și apoi i-a îndemnat pe cei care n-au votat să meargă la urne. (C.I.)