Dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ia primele măsuri în cazul lucrărilor nerecepționate de la secția pediatrie.

Ieri, 22 august, managerul Munteanu declară că spitalul vrea să schimbe dirigintele de șantier din cauză nu doar că problemele trenează, ci mai ales de faptul că apar altele noi. „Inspectorii sanitari au venit cu scopul de a verifica de ce nu s-a făcut procesul verbal de recepție și de ce funcționăm fără recepție. Ceea ce este corect, fiindcă sunt o serie de deficiențe ale constructorului, care trebuiau sesizate mai demult, iar constructorul forțează un pic nota pentru ca noi să semnăm recepția, în aceste condiții. Sunt alte deficiențe care au apărut acum, după finisajele interioare, după realizarea instalațiilor sanitare, sunt mai multe deficiențe sesizate și de doamna doctor Constantinescu într-un material pe care l-am primit. Sunt chestiuni destul de neplăcute la o lucrare atât de performantă și pentru care se plătesc atât de mulți bani!”.

Situația încurcată generată de un corp de clădire nerecepționat, dar în care sunt îngrijiți copii, semnalată de Mesagerul de Neamț în ediția din 16 august , este acum în atenția noii conduceri a spitalului care este decisă să rupă relația cu un diriginte de șantier greu de găsit:  „Toate acestea sunt în sarcina dirigintelui de șantier, care trebuia să le vadă. Motiv pentru care vom angaja alt diriginte de șantier care să preia situația, vom rezilia contractul cu domnul Manea, nu e o treabă simplă, cred că se va transforma în litigiu”, a mai spus dr. Codruț Munteanu. Documentele vor fi încheiate cu noul diriginte de șantier zilele acestea, contractul urmând să prevadă atribuții clare. (C.I.)