0:00

Un bărbat de 49 de ani, din Poiana Teiului, a încercat să cumpere indulgența unor polițiști, care l-au prins la volan cu o concentrație alcoolică aproape de comă. El a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au reținut faptul că cel acuzat a recunoscut faptele pentru a obține reducerea pedepsei cu o treime. În aceste condiții, s-a aplicat o condamnare de un an și jumătate de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

Pedeapsă pentru șpagă la polițist: miza o alcoolemie în sânge de 3,14 la mie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFapta a avut loc pe 27 mai 2022 când bărbatul, aflat în trafic la Bârgăuani, a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție la un control de rutină. Oamenii legii și-au dat seama că șoferul este băut și l-au testat alcoolscopic. Cu greu a fost convins să sufle corect în fiolă, iar după mai multe încercări ratate, rezultatul a fost de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv o alcoolemie de 3,14 la mie. Judecătorii au stabilit că atât anterior testării, cât și ulterior, el ar fi oferit celor doi agenți de poliție 100 de euro, apoi a plusat la 200, respectiv  300 de euro, motivând că are nevoie de permis, deoarece face transport în străinătate.

Pedeapsă pentru șpagă la polițist: miza o alcoolemie în sânge de 3,14 la mie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiChiar dacă polițiștii au declinat oferta de mai multe ori, bărbatul a tot mărit suma, miza fiind de a scăpa de acuzele penale și a-și păstra permisul de conducere. Toate încercările, eșuate, au fost înregistrate de camera din dotarea oamenilor legii, conținutul fiind prezentat în instanță. (G.S.)

Articolul precedentMeteorologii anunță brumă pe final de aprilie
Articolul următorHoție de 67.000 lei: trei tineri au fost reținuți
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.