pietricica turism

Florentin Pera (2)

FRH a schimbat regulile in plin campionat

Conducerea FRH s-a schimbat, însă practicile au rămas aceleași, ca pe vremea lui Cristian Gațu. Ocupantele locurilor al 11-lea şi al 12-lea în Liga Naţională de Handbal nu vor mai fi retrogradate, așa încât ne putem întreba care va fi finalitatea truneului play-out, la care participă echipele clasate pe locurile 7-12. Acestea vor avea posibilitatea să joace meciuri de baraj cu ocupantele locurilor secunde din seriile ligii a doua, pentru a-şi păstra locurile în primul eşalon. Cine avea nevoie de trecerea sau revenirea la un campionat cu 14 echipe? Cui foloseşte? ”Rămâne de văzut dacă sistemul cu 14 echipe în prima ligă va fi benefic pentru handbalul românesc. S-a văzut, în acest sezon, un campionat echilibrat, cu 12 echipe. Cu 14 echipe vor fi cheltuieli mai mari. Pe de altă parte, se va mări şi aria de selecţie. Handbalistele mai tinere vor avea posibilitatea de a juca. În acest sens, este bine. Există, însă, şi posibilitatea creşterii numărului de jucătoare străine care vor evolua în campionatul României, ceea ce ar fi în detrimentul echipei naţionale. Normal ar fi fost ca decizia în ce priveşte numărul de echipe care vor participa în Liga Naţională 2014-2015 să se ia la începutul sezonului 2013-2014 sau, cel mult, în pauza dintre tur şi retur”, a declarat Florentin Pera, antrenorul principal al HCM Roman.

Martin Jicha

Jicha şi-a reziliat contractul cu Ceahlăul

Portarul Martin Jicha este primul care și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu FC Ceahlăul. El e evoluat titular în acest sezon doar în tur, la Botoșani, unde Ceahlăul a învins cu 1-0, prin golul lui Constantinescu. În rest, cehul a evoluat mai mult la echipa a doua, însă de când Alexandru Barna a intrat în formă sub comanda lui Ovidiu Marc, diriguitorii Ceahlăului au decis că se pot lipsi de acesta. În plus, Jicha devenise incomod de la declarația dată după accidentarea suferită, cum că și-a plătit singur costurile refacerii, față de alți fotbaliști care și-au decontat cheltuielile la club.

Vasile Miriuta vrea atitudine

Revine Miriuţă la Ceahlăul?

În actuala ediție de campionat, CFR Cluj, sub conducerea lui Vasile Miriuță, a obținut numai 2 puncte pe teren propriu, prilej pentru chibiți să anticipeze faptul că acesta ar fi deja pe picior de plecare din Gruia și ar fi tentat să-și renegocieze revenirea la Piatra Neamț din vară. Gheorghe Ștefan, primarul de Piatra Neamț, i-a lăsat poarta deschisă la intrarea în municipiu: ”Dacă actuala conducere tehnică nu va avea rezultate și el va dori să revină, atunci, cu plăcere”, a declarat Pinalti la Dolce Sport.

Grupaj de Cristi SOROCEANU