politie masina

Bărbat tăiat de tren la puntea de la ştrand

Un bărbat de 61 de ani din Piatra Neamț şi-a pierdut viaţa, duminică seara, în zona punţii de la ştrand, după ce-a fost lovit de trenul care mergea spre Bicaz. Poliţiştii îi ştiu identitatea, dar fac cercetări în continuare pentru a stabili dacă a fost victima unui accident (a vrut să traverseze calea ferată şi nu a văzut că se apropie trenul) sau a vrut să se sinucidă.

Şofer beat şi hoţ

În dimineaţa de 24 august, în jurul orei 4,30, polițiștii din cadrul Biroului

Rutier Piatra Neamț au oprit maşina unui tânăr de 21 de ani din Bârgăoani, care circula pe strada Veseliei. Şoferul mirosea a alcool, iar în portbagaj avea un moped neînregistrat, care fusese furat din faţa unui bloc de pe strada Dr. Gheorghe Iacomi. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În cauză s-a făcut dosar şi pentru furt calificat, urmând a se stabili dacă şoferul sau pasagerii (un tânăr de 28 de ani şi o fată de 17 ani) au luat mopedul şi l-au pus în portbagaj.

Cherestea confiscată la Grinţieş

În noaptea de 23 spre 24 august, polițiștii din Grințieș împreună cu silvicultori de la Ocolului Silvic Poiana Teiului, au continuat acțiunile pentru protejarea fondului forestier și au depistat în trafic un bărbat de 60 de ani, din Grințieș, care conducea o autoutilitară, încărcată cu 7,28 mc cherestea rășinoase. Bărbatul nu avea aviz de însoțire pentru marfă, aşa că întreaga cantitate, în valoare de 4.368 lei, a fost confiscată şi lăsată în custodia ocolului silvic. În plus, şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Un turc a făcut scandal într-un local din Piatra Neamţ

Un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani, a făcut scandal, duminică la prânz, într-un local de pe strada Titu Maiorescu din Piatra Neamț, iar personalul a chemat poliţia. Angajaţii au declarat că bărbatul nu a fost mulţumit de calitatea serviciilor, a înjurat şi a jignit personalul, după care a lovit cu pumnul un tablou din perete, pe care l-a distrus. Trei ore mai târziu, o echipă de siguranță și ordine publică a intervenit la o altă sesizare, într-un alt local din Piatra Neamț, unde un bărbat de 39 ani a lovit ecranul unui aparat de joc, din cauză că nu a câştigat. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Fata fugită de acasă s-a întors

Petronela Georgiana Popovici (15 ani) din comuna Alexandru cel Bun, declarată dispărută de către părinţi acum 6 zile, s-a întors acasă. Poliţiştii din localitate au fost anunţaţi de familia tinerei că aceasta a revenit după o şedere în comunele Dragomireşti şi Matca (Galaţi), unde a plecat împreună cu un băiat de 20 de ani, care lucrează ca sezonier în zonă. Poliţiştii au stabilit că, în toată perioada în care a fost plecată, Petronela Georgiana nu a fost victima niciunei infracţiuni. Nu este pentru prima oară când fata fuge de acasă, dar de data aceasta părinţii s-au hotărât să facă reclamaţie la poliţie pentru că nu ştiau nimic despre locul în care se poate afla fiica lor şi se temeau să nu i se întâmple ceva rău.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentSpitalul Roman se pregătește de noi angajări
Articolul următorPărintele Cleopa – cetăţean de onoare al oraşului Târgu Neamţ