pietricica turism

politie masina

Casă trăsnită la Nemţişor

Furtuna de joi seara, scurtă dar intensă, a rupt un copac la Trifeşti şi a trăsnit o casă din satul Nemţişor, comuna Vânători. Locuinţa s-a aprins puţin după miezul nopţii de 17 spre 18 iulie, iar pentru stingerea incendiului s-au mobilizat două echipaje de pompieri militari din Târgu Neamţ. Flăcările au mistuit acoperişul casei (care era din azbociment pe suport din lemn), pe o suprafaţă de 150 mp, şi o anexă din curte, în suprafaţă de 70 mp.

Incendiu la pensiunea Ecotur Ceahlău

Anexa din spatele pensiunii Ecotur din comuna Ceahlău, a luat foc, ieri dimineaţă, din cauza unui coş de evacuare a fumului. Construcţia adăpostea piscina interioară. Pompierii de la Garda 2 Poiana Teiului au intervenit cu două autospeciale, iar voluntarii din localitate cu o maşină pentru a stinge incendiul. Nu au reuşit, însă, să salveze construcţia al cărei planşeu, în suprafaţă de 200 mp, s-a făcut scrum. Flăcările au distrus, de asemenea, instalaţia electrică şi instalaţia de ventilaţie şi au degradat 150 mp de acoperiş.

Proiectile excavate din albia Moldovei

Două proiectile de calibru 76 mm, amintire din Al Doilea Război Mondial, au fost excavate, în dimineaţa de 17 iulie, de angajatul unei firme, care lucra în albia râului Moldova, în comuna Boteşti. Bărbatul a anunţat pirotehniştii, care au ridicat proiectilele şi au verificat zona cu detectorul de metale. În aceeaşi zi a mai fost descoperit un proiectil perforant, tot în timpul unor lucrări de excavaţie, de astă dată la Tupilaţi.

A „chiulit” de la supraveghere şi a fost arestat

Un hoţ de 26 de ani din Târgu Neamţ a fost arestat pentru că nu a respectat obligaţiile stabilite de instanţă pentru perioada în care se afla sub control judiciar. Indivdul nu doar că nu s-a prezentat la programul de supraveghere, dar a săvârşit încă două furturi în comuna Vânători (unul dintr-o locuinţă şi celălalt dintr-un autoturism). Instanţa a dispus să fie arestat, iar poliţiştii l-au cazat la răcoare pentru următoarele 30 de zile.

Un TIR a lovit o căruţă şi un mopedist – o maşină

O femeie din Bălţăteşti şi un bătrân de 72 de ani din Ceahlău au ajuns la spital, în ziua de 17 iulie, după ce au fost implicaţi în accidente rutiere. Femeia era pasageră într-o căruţă care a fost lovită de remorca unui TIR, care făcuse un viraj. În urma impactului, tânăra a căzut pe asfalt, dar a avut noroc şi nu a fost rănită grav. Bătrânul, în schimb, a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng, după ce s-a izbit, cu mopedul pe care-l conducea, într-un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate.

 Maşină proiectată în curtea unei case din Zăneşti

Două autoturisme s-au ciocnit, iar unul a fost proiectat în curtea unei case din Zăneşti, după ce a distrus o porţiune de gard. Accidentul s-a petrecut în seara de 17 iulie, din vina unui şofer care nu a păstrat o distanţă suficientă în mers şi s-a izbit în maşina din faţa sa. Conducătoarea auto din maşina zdrobită a fost scoasă de echipajul de descarcerare  şi dusă la spital, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral cu sindrom confuzional. Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Grupaj de C. MIRCEA