Copil de 8 ani, călcat de căruţă

Patru accidente de circulaţie au marcat ziua de 13 iulie în judeţul Neamţ, cel mai grav, dar şi cel mai stupid fiind la Stăniţa unde un copil de 8 ani a fost călcat de roata unei căruţe. Vinovat este un bărbat de 40 de ani din localitate, care era băut, şi în satul Veja a decis să lase hăţurile pe mâna unui băiat de 10 ani. În momentul următor, un copil de 8 ani, care se plimba cu bicicleta, s-a prins de partea laterală a atelajului. Nimeni nu l-a oprit, iar în veselia generală, băiatul s-a dezechilibrat, a căzut sub căruţă şi a fost călcat de roata din spate. Căruţaşul nu a anunţat poliţia, a luat copilul rănit şi l-a dus acasă la părinţii săi, după care şi-a văzut de ale lui. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Un alt accident, în care a fost rănit grav un bărbat de 62 de ani, s-a petrecut la Bahna Mare, chiar din vina victimei, care nu a redus viteza într-o curbă periculoasă. Maşina pe care o conducea a intrat mai întâi într-un stâlp de telegraf şi apoi într-o cioată de pe marginea drumului. Nu doar şoferul a fost rănit, ci şi o tânără de 21 de ani din Iaşi, pasageră pe locul din dreapta faţă, dar ea a avut mai mult noroc şi a scăpat cu leziuni uşoare.

Un biciclist din Cordun a ajuns şi el la spital, duminică după-amiază, după ce a schimbat direcţia de mers fără să se asigure şi a fost lovit de o maşină. Ziua s-a încheiat cu un accident la Piatra Neamţ, unde un bărbat de 41 de ani, care se afla sub influenţa alcoolului, a vrut să traverseze bd. Decebal prin loc nepermis şi a fost acroşat de un autoturism. Tot duminică după-amiază, poliţiştii rutieri au găsit în trafic 4 şoferi cărora le-au întocmit dosare penale. Unul, de loc din Jimbolia, judeţul Timiş, nu avea permis, iar ceilalţi 3 consumaseră alcool înainte de a se urca la volan.

Pompierii au salvat un bărbat şi un cal

Duminică seara, pompierii militari din Piatra Neamţ au avut două misiuni de salvare în jumătate de oră, ambele finalizate cu succes. Puţin după ora 20, dispeceratul ISU a fost anunţat că un bărbat de 60 de ani a căzut în râul Cuiejdi, la 600 de metri amonte de zona Unic. Când au ajuns acolo, pompierii au scos din apă doi bărbaţi – cel care căzuse iniţial şi un tânăr care reuşise să-l prindă, dar nu putea să-l ridice pe mal. Bărbatul de 60 de ani a fost preluat de ambulanţă şi dus la spital.

A doua intervenţie a fost la Podoleni, unde un cal căzuse într-o fosă septică. „La locul indicat s-au deplasat trei subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială”, a precizat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Militarii, sprijiniţi de trei voluntari ai SVSU Podoleni, au salvat calul, folosind mijloacele de pe autospeciala de intervenţie şi hamurile calului”.

Grupaj de C. MIRCEA