0:00

… pe scurt …, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Modul haotic în care se circulă în zilele de sărbătoare a dus la producerea a 5 accidente rutiere în Neamţ, în zilele de 8 şi 9 iunie. Primul accident a fost la Costişa, unde un bătrân de 80 de ani a traversat fără să se asigure, dar n-a mai ajuns pe partea cealaltă a străzii. Omul a fost lovit de maşina unui bărbat de 42 de ani din comuna Blăgeşti, judeţul Bacău, şi a suferit leziuni grave la cap. Medicii de la Spitalul Judeţean l-au diagnosticat cu multiple traumatisme, contuzie hemoragică şi hematom subdural şi l-au transferat la Iaşi.

Cel mai grav accident, însă, s-a produs la Nisiporeşti, Boteşti, pe E 85, unde maşina condusă de un bărbat de 69 de ani din Roman, care nu a fost atent la volan, a ajuns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu alt autoturism. Cinci persoane au fost rănite în impact, din care 3 au suferit fracturi şi traumatisme.

În ziua de 8 iunie, în jurul prânzului, a ajuns la spital un bărbat de 64 de ani din Piatra Neamţ, care a fost lovit de un biciclist neatent. Omul s-a lovit atât de tare cu capul de asfalt încât a suferit un hematom subdural şi a fost transferat la Iaşi. Cinci ore mai târziu, o maşină s-a răsturnat în albia pârâului Pângărăcior, după ce şoferul (un bărbat de 35 de ani din comună) a pierdut controlul volanului. Pasagerul, un copil de 7 ani, a suferit o fractură de femur drept.

Pe 9 iunie a fost un singur accident, soldat cu rănirea unui bărbat de 50 de ani din Piatra Neamţ, care a căzut de pe motocicletă pe o stradă din Bicaz şi a suferit mai multe traumatisme.

N-au lipsit din trafic nici şoferii beţi, 6 la număr, din care unul a reuşit să se răstoarne cu maşina pe strada Pârâului din Piatra Neamţ, iar poliţiştii au găsit la volan şi un individ care nu avea permis. În total, în zilele de sărbătoare, poliţişti au constatat 39 de infracţiuni, au aplicat

1.304 sancțiuni contravenționale, în valoare de 229.886 lei, au  reținut 56 permise de conducere și au retrase 16 certificate de înmatriculare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTT-ul, la Biena Internaţională de la Chişinău
Articolul următorEuroparlamentare la comune Dămuc