Moracea Stănescu, judecat pentru evaziune

Moracea Stănescu, un individ cunoscut atât pentru afacerile sale, cât şi pentru scandalurile în care a fost implicat, a fost trimis, ieri, în judecată pentru evaziune fiscală. Anchetatorii au stabilit că el se face vinovat de un prejudiciu de 1.751.591 lei, pentru care trebuie să răspundă în faţa legii. Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamţ, instanţa care a îndreptat o eroare în cazul restituirii de metale preţioase către Moracea Stănescu (proces din 2005) şi a anulat plata sumei de  32,000 de lei efectuată de administratorul SC Elegance Serv SRL (acelaşi Moracea)  către Administraţia Finanţelor Publice Neamţ (proces din 2013). Tot ieri şi tot pentru evaziune, dar cu un prejudiciu de nici 20.000 de lei, a fost trimis în judecată un om de afaceri din Piatra Neamţ, de naţionalitate turcă.

Drogată cu pastile a făcut accident

O femeie de 45 de ani din Piatra Neamţ a provocat un accident rutier pe o stradă din Gârcina, în dimineaţa de 26 mai, în jurul orei 8,30. Femeia luase 20 de tablete de Alprazolam (un antidepresiv) înainte de a se urca la volan şi, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-o autoutilitară parcată. Conducătoarea auto a fost transportată la spital şi internată în secţia medicală. În aceeaşi dimineaţă s-a autoaccidentat şi un bărbat de 68 de ani din Cândeşti, care a căzut de pe bicicletă şi s-a ales cu plăgi şi excoriaţii, pentru vindecarea cărora nu are nevoie de spitalizare.

Maşină proiectată din podeţ în stâlp

Un  bărbat de 35 de ani şi două femei de 35, respectiv, 39 de ani, au fost răniţi într-un accident petrecut în seara de 26 mai, pe DC 91, în localitatea Miron Costin. Şoferul a pierdut controlul într-o curbă uşoară, maşina s-a lovit de un capăt de podeţ şi apoi a fost proiectată într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice. Atât şoferul, cât şi cele două pasagere au avut noroc şi au scăpat doar cu policontuzii. Pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă.

Ciobanul înecat în canal a fost găsit

Băiatul de 16 ani, care s-a înecat în canalul de fugă al râului Bistriţa, în ziua de 16 mai, a fost găsit, luni seara, în zona grătarelor de la Hidrocentrala Costişa. Tânărul era cu oile la păscut, a scăpat băţul în apă şi s-a aplecat să-l recupereze, dar a alunecat în canal. Din ziua accidentului, pompierii au făcut mai multe misiuni de căutare dar, din cauza apei tulburi şi, pe alocuri, cu adâncimi foarte mari, nu l-au găsit.

Cal salvat dintr-o fosă

Luni seara, pompierii de la Garda de Intervenţie Poiana Teiului au fost chemaţi în satul Pârâul Fagului, unde un cal căzuse într-o fosă septică şi nimeni nu putea să-l scoată de acolo. Militarii au folosit un buldoexcavator şi accesoriile de pe autospeciala de pompieri, au ancorat animalul şi au reuşit să-l scoată teafăr din fosă. În aceeaşi seară, pompierii din Piatra Neamţ au asigurat măsurile PSI pe Aleea Tineretului, unde o maşină a intrat într-o ţeavă de gaz metan. Militarii au stat în zonă până ce echipa de intervenţie de la E.ON Gaz a remediat defecţiunea.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentSpitalul Județean și-a reîmprospătat oxigenul
Articolul următorPiatra Neamț: Răsare o nouă stradă