pietricica turism

Poliţia cere ajutor pentru găsirea lui Alin

Copilul de 11 ani, dispărut din ziua de 18 mai, din Lunca Moldovei, în comuna Păstrăveni, nu a fost găsit, în ciuda căutărilor care se fac continuu de când părinţii săi au anunţat poliţia. Anchetatorii iau în calcul atât posibilitatea unei plecări voluntare a lui Alin Vasile Bordeianu, cât şi varianta tragică şi anume posibilitatea ca băiatul să se fi înecat în apele râului. Bicicleta copilului a fost găsită la 100 de metri de albie. Alin a dispărut duminică seara, iar părinţii şi-au dat seama că i s-a întâmplat ceva când au văzuit că nu se întoarce acasă, cu animalele de la păşune. A doua zi au anunţat poliţia, iar de atunci, băiatul este căutat de pompieri, poliţişti şi un grup de voluntari din comună, care au scotocit toată zona şi localităţile limitrofe. Alin avea cam 40 de kg, înălţimea de 1,35 metri, şi în ziua dispariţiei era îmbrăcat cu pantaloni de trening de culoare albastră şi un pulover alb, iar în picioare avea nişte şlapi din cauciuc. Băiatul era şaten şi nu avea niciun fel de semne particulare. Poliţia roagă persoanele care au cunoştinţă despre împrejurările în care a dispărut Alin să sune la 112 şi să spună ceea ce ştiu. Între timp, pompierii militari continuă verificarea albiei râului Moldova, în aval de locul în care a fost găsită bicicleta.

Femeie din Iaşi, omorâtă la Răuceşti

O femeie de 51 de ani din comuna Bivolari (Iaşi), a fost omorâtă în bătaie de concubinul ei din Răuceşti. Poliţiştii au fost anunţaţi ieri despre moartea femeii şi au avut suspiciuni din primul moment în care au văzut cadavrul, vânăt din cap până-n picioare. Principalul suspect a fost desigur concubinul, care obişnuia să o bată când bea prea mult (şi bea des), din cauză că era foarte gelos. Individul a fost reţinut, ieri, şi dus la audieri, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. A recunoscut că şi-a bătut femeia, dar a vorbit şi despre vina ei, că-l făcea gelos, şi despre faptul că amândoi băuseră cam mult spirt medicinal.

Copil de 14 ani cercetat pentru că a tăiat un banner

După o campanie electorală relativ liniştită, poliţiştii nu au contabilizat decât două incidente. A fost amendat cu 1.000 de lei protestatarul Ţuburlui, care a mâzgâlit nişte panouri de afişaj cu candidaţi cu tot, şi i s-a făcut dosar penal unui adolescent de 14 ani, care n-a avut altă treabă decât să taie un banner cu un ciob, despărţind doi români mândri, altfel inseparabili. Vandalizarea maşinii lui Jănel Iosub este încă în “studiu”, pentru a se stabili dacă a fost electorală sau nu.

Grupaj de C. MIRCEA