politie cascheta

Cu mâna pe bani şi cu poliţia în coastă

Doi tineri hoţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti, şi-au luat gândul de la pradă şi s-au ales cu dosare penale în week-end. Primul, un tânăr de 18 ani, s-a trezit cu o patrulă de la Secţia Gârcina lângă el, taman când golea rafturile unui magazin, pe care erau expuse pachetele cu ţigări. Individul abia cercetase sertarul cu încasări şi transferase “în contul lui” toţi banii. După ce s-au apucat să-i cerceteze activitatea, poliţiştii au stabilit că tot el este autorul unui furt comis în noaptea de 27 spre 28 aprilie dintr-un magazin din Negreşti, de unde au dispărut banii, nişte sticle cu băutură şi produse alimentare. În seara de 11 mai, poliţiştii din Horia  au primit o sesizare şi au prins un puşti de 17 ani, care fura banii dintr-un automat de cafea, amplasat pe terasa unui bar din localitate. Hoţul este cercetat doar pentru tentativă de furt, dar agenţii fac cercetări pentru a stabili dacă nu cumva mai are fapte similare (reuşite) la activ.

Patru etnici, băgaţi la răcoare pentru scandal

Patru indivizi de etnie romă au făcut un scandal de pomină, în seara de 11 mai, într-un bar din Girov, şi cum nimeni nu reuşea să-I potolească, administratorul a chemat poliţiştii. Imediat ce au auzit, scandalagii au fugit din bar, dar au fost prinşi, în scurtă vreme, cu ajutorul mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Ca să se înveţe minte, toţi patru au fost reţinuţi şi băgaţi la arest, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Femeie bolnavă, salvată din Siret

O femeie bolnavă psihic s-a aruncat în apele Siretului, vineri seara, la Adjudeni, în comuna Tămăşeni. A avut norocul să fie văzută de nişte localnici, care au anunţat pompierii militari. Imediat ce ISU Neamţ a primit apelul, a anunţat SVSU Tămăşeni, iar doi voluntari s-au dus şi au scos femeia din apă. Tânăra a fost preluată de o ambulanţă, care a dus-o la spital pentru a primi îngrijirile de care are nevoie.

Gospodării în flăcări

O ţigară aruncată aiurea a aprins magazia din curtea unui sătean din Urecheni, în seara de 10 mai. Pompierii au fost anunţaţi la ora 22,38 şi s-au dus la locul intervenţiei cu o autospecială de la Detaşamentul Târgu Neamţ. Construcţia, în suprafaţă de 20 mp, fiind din lemn, a ars în totalitate, în schimb au fost protejate celelalte imobile din curte. În noaptea de 11 spre 12 mai, pompierii din Roman au fost anunţaţi că arde o magazie din satul Siliştea, comuna Români. Pentru că li s-a spus din start că incendiul este de amploare, militarii au plecat cu două maşini spre gospodăria cuprinsă de flăcări. Ardea violent o magazie, iar incendiul a fost întreţinut de cele 5 tone de lemne de foc depozitate în interior. S-au făcut scrum, de asemenea, o tonă de rumeguş, un geam  şi două uşi de la casa situată la doar doi metri de magazie. La intervenţie au participat 7 voluntari de la SVSU Români, cu autospeciala din dotare. După ce au stins focul, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui conductor defect, la care s-a produs un scurtcircuit.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedent”Elevii Nemțeni au Talent”
Articolul următor„Miorița Bălțăteștiului”, câștigătoarea licitației pentru pășune