Hoţ de telefoane prins de un asistent medical

Un asistent medical din cadrul Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ a prins un hoţ de telefoane, în ziua de 3 mai, la scurt timp după ce individul a furat mobilul unui pacient în vârstă de 77 de ani. Bolnavul îşi ţinea telefonul pe noptieră, aşa că a fost ţintă uşoară pentru hoţ. Telefonul, în valoare de 100 de lei, a fost recuperat, iar făptaşul – un individ de 26 de ani din Roznov – este cercetat în stare de libertate. Tot în ziua de 3 mai, poliţiştii din Piatra Neamţ au fost anunţaţi, prin 112, despre furtul unui telefon din geanta unei tinere care se afla într-un microbuz, care făcea transport de persoane pe ruta Roznov – Piatra-Neamţ. Un echipaj a oprit microbuzul pe strada Dimitrie Leonida, iar poliţiştii l-au identificat repede pe hoţ – un individ de 32 de ani din Bicaz-Chei, asupra căruia au găsit telefon mobil, în valoare de 200 de lei.

Tânără băută, recidivistă la volan în aceeaşi zi

Pe tot parcursul minivacanţei de 1 Mai, poliţiştii rutieri au fost pe “metereze”, la vânătoare de şoferi băuţi care ar fi putut provoca accidente. Şi nu-i vorbă, destui s-au urcat la volan deşi s-au “cinstit” înainte, aşa că partea de îndepărtare a riscurilor de pe şosele a avut importanţa ei. În seara de 3 mai, un echipaj de poliţie din Piatra Neamţ a oprit un autoturism pe strada Bistriţei şi a constatat că şoferul, un bărbat de 37 de ani, era sub influenţa alcoolului. Individul a fost testat şi apoi dus la spital, urmând ca în funcţie de rezultatul analizelor de sânge să i se întocmească dosar penal.

Tot în seara de 3 mai, la intersecţia DN 15 cu strada Luminii din Zăneşti, a fost oprită o tânără de 24 de ani, care abia mai avusese o întâlnire de “gradul zero” cu poliţiştii, cu câteva ore mai devreme. Prima dată, femeia a fost găsită băută la volan, aşa că i-a fost suspendat permisul. Nu s-a intimidat şi a continuat să se plimbe cu maşina, deşi nu mai avea acest drept, aşa că s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis.

În cadrul acțiunilor organizate în localitățile Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov și Zănești, în ziua de 3 mai, polițiștii au mai reținut două permise de conducere pentru beţie la volan, au retras un certificat de înmatriculare și au aplicat 7 amenzi la Legea 61/1991,cunoscută drept Legea liniştii şi ordinii publice.

Ameninţat cu cuţitul

În noaptea de 3 spre 4 mai, un echipaj de poliţişti din Bicaz a intervenit la aplanarea unui scandal, pe strada Păltiniş din oraş. Un individ în vârstă de 26 de ani, care era beat şi înarmat cu un cuţit, s-a certat cu un tânăr de 22 de ani şi l-a ameninţat că-l taie. Poliţiştii l-au imobilizat pe scandalagiu, l-au dus la sediu şi i-au întocmit dosar penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și port ilegal de armă albă.

Vacă salvată din râul Moldova

Pompierii militari din Roman au salvat o vacă, în seara de 2 mai, din mâlul de pe malul râului Moldova. Animalul rămăsese împotmolit, în localitatea Horia, iar sătenii n-au reuşit să-l scoată din noroi. Militarii au legat bovina cu cordiţe şi au scos-o la mal.

Grupaj de C. MIRCEA