Angajaţii Poliţiei Locale Roman au participat, în noiembrie, la 285 de misiuni planificate de asigurare a ordinii și liniștii publice ca patrule mixte pedestre și auto. Ca obiective principale s-au avut în vedere:

  • supravegherea Parcului Municipal, supravegherea părculeţelor de joacă pentru copii, a spaţiilor verzi amenajate şi a locurilor de agrement pentru a preveni producerea unor fapte antisociale;
  • supravegherea zonelor sesizate de cetăţeni ca fiind de risc (cartier Danubiana, bd. Republicii, str. Anton Pann,  str. Tudor Vladimirescu, str. Ecaterina Teodoroiu, Piaţa Centrală şi Piaţa Smirodava, zona centrală);
  • asigurarea fluenţei traficului, supravegherea traseelor de deplasare pentru diverse transporturi;
  • asigurarea ordinii şi liniştii publice la diverse acţiuni (acordarea ajutoarelor de încălzire locatarilor de pe str. Fabricii, „Balul Bobocilor” de la  CN Roman-Vodă, CT Miron Costin, CT Petru Poni, CT Danubiana);
  • monitorizarea părculeţelor de joacă pentru copii;
  • supravegherea zonei Podului de Fier, a arterei ocolitoare Vest şi str. Cucutei pentru prevenirea depozitării de deşeuri.
  • supravegherea traficului rutier cu autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t, pe str. Dumitru Mărtinaş.

Activitatea Poliţiei Locale pe parcursul lunii s-a concretizat prin: 15 amenzi date persoanelor găsite la cerşit, prinderea și predarea la Poliția Roman a doi  infractori suspecţi de furt din poşetă şi furt din autovehicule și rezolvarea a 341 de reclamații și sesizări  primite prin dispeceratul Poliţiei Locale.

S-au aplicat  în total, în luna noiembrie, 375 de amenzi, în valoare de  64.250  lei. Din acestea 258, în valoare de 40.700 lei, au fost aplicate pentru încălcarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Roman; 67 de amenzi, în valoare de 17.500 lei, au fost aplicate în domeniul ordinii și siguranţei publice; 44, în valoare de 3.950 lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a locurilor de parcare; o amendă, în valoare de 300 lei, pentru nerespectarea reglementărilor privind  colectare de fonduri pe raza municipiului Roman.

Ca exemple, se remarcă amenzile aplicate pentru parcări ilegale, 215 sancţiuni contravenţionale în valoare 32.550 lei. Dar remarcăm și o sancţiune contravenţională în valoare 200 lei pentru pentru fumatul în spaţii publice închise, ca și o sancţiune contravenţională în valoare de 100 lei pentru nerespectarea obligaţiei de a dispune de obiectele necesare pentru strângerea şi curăţirea dejecţiilor fiziologice ale câinilor scoşi la plimbare pe domeniul public. Nu mai puțin importante sunt și cele 41 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.900 lei,  pentru neprezentarea la sediu, la cererea justificată a organelor de ordine.

Împreună cu Poliţia Municipiului Roman au fost organizate 29 de misiuni (conform planificării zilnice), ca patrule mixte, pentru combaterea cerșetoriei, a furturilor din auto și din buzunare în zonele aglomerate (pieţe, obor, bazar, magazine), menţinerea unui climat de ordine și siguranţă publică. (D.A.)

Articolul precedentEvaziune fiscală de 1,4 milioane de euro – Percheziții la 10 firme fantomă
Articolul următorCrinela Marc – nemulțumită de sentința judecătoriei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.