0:00

PDL Neamț a dat ochii cu candidații pentru prezidențialele din 2014, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Miercuri seară, PDL-știi din Neamț s-au adunat să asculte programele prezidențiabililor de la București, Gheorghe Falcă, Cătălin Predoiu și Simona Crețu. Întrunirea a strâns tot consiliul de coordonare județean, în frunte cu fostul senator Toader Mocanu, iar cei trei candidați au venit însoțiți de Gheorghe Flutur, secretar general al PDL. În cadrul campaniei interne, fiecare dintre cei trei candidați, pe care membrii PDL trebuie să-i voteze pentru a intra mai departe în cursa pentru prezidențialele din 2014 și-au prezentat propriul program pe care îl vor pune în practică dacă vor ajunge să ocupe funcția de președinte al țării.

Primul vorbitor, Simona Crețu a propus membrilor PDL strategii și programe pe mai multe domenii de activitate printre care se pot aminti cele ce privesc educația și protejarea patrimoniului național.

Al doilea candidat, Gheorghe Falcă a propus conștientizarea problemelor de comunicare pe care actualmente PDL le are și un program care să se bazeze pe adevăratele valori de dreapta.

”Într-un oraș în care stânga nu a reușit să pună piciorul, vin cu mare plăcere. Am spus că vreau ca partidul să vadă că există valori și la bază, pentru că prea s-a uitat de unii dintre noi. În 2011 am conștientizat că avem o problemă, că nu știm să comunicăm cu oamenii. Proiectele mele cuprind trei direcții. Prima ar fi aceea ce privește unificarea tuturor forțelor de dreapta în jurul valorilor, pentru că valoarea este baza dreptei. A doua ar fi să discutăm de patrie, iar a treia ar fi să vorbim despre Europa cu noi înșine pentru că prea ne retragem singuri din Europa. Trebuie să gândim un proiect de stat începând de la cetățeni, familie, patrie și Europa. Pentru că prin esență, dreapta nu este elitistă. Și nu este astfel pentru că valorile dreptei – tradiție, libertate și proprietate, domnia legii – sunt cu mult mai generoase, mai naturale și mai împământenite decât mitul egalitarist promovat de elita intelectuală a stângii”, a spus Gheorghe Falcă, primar al Aradului, în discursul ținut în fața PDL-iștilor nemțeni.

Nici fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu, candidat la cursa pentru prezidențiale din rândurile PDL, nu s-a sfiit să critice actuala guvernare de stânga și să vină cu soluții alternative.

”Avem lideri valoroși, partide, și nu reușim să producem pentru oameni proiecte concretizate. Asta am făcut și la Guvern, în perioada cât am fost ministru al justiției, ceea ce am promis: recuperarea imaginii României în Europa. Fără o poziție demnă, România nu își poate recupera demnitatea. Trebuie să corectăm un mare număr de dezechilibre, prin valorificarea forței echilibrului, o forță care construiește și nu distruge, care aduce energie. Trebuie, în primul rând să aducem echilibru între puterile statului, între stat și individ, echilibru în economie și nu în ultimul rând tgrebuie să aducem un echilibru între centru și bază. Cred că am forța fină de a asigura această balanță”, a spus auditorilor Cătălin Predoiu.

Sâmbătă, membrii PDL Neamț vor trebui să voteze unul dintre cei trei candidați care și-au prezentat, fiecare după putere, programul cu care vrea să intre mai departe, în cursa pentru a candida la președinția statului.

Irina Calin

Prezidențiale și la Târgu

Sâmbătă, 26 octombrie, va avea loc la Târgu-Neamț, mai exact la Hotel Ozana, o ședință de alegeri, în care va fi nominalizat viitorul candidat la funcția de președinte al PDL la alegerile de anul viitor. La aceste alegeri, vor participa lideri importanți ai partidului la nivel național, printre care Sulfina Barbu, Gheorghe Fluture, Gheorghe Ștefan și alții. Contactați telefonic, liderii PDL locali nu au dorit să comenteze, limitându-se a declara că este o ședință internă de partid, fără accesul presei. (C.T.S.)

Articolul precedentA intrat cu mașina într-un copac
Articolul următorApa Serv Târgu Neamţ păsuieşte datornicii până la sfârșitul lunii