0:00

O acțiune de verificare la unitățile din Neamț care asigură paza cu resursă umană a scos la iveală nereguli, între care și cea clasică: faptul că unii dorm în timpul serviciului. Controalele au avut loc în noaptea de 11/12 martie când au fost vizate 150 de obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază. S-a verificat respectarea consemnului general și particular al postului de pază și s-a testat respectarea timpilor de intervenție la peste 170 de agenți de pază.

Paznici surprinși dormind în post, ZCH NEWS - sursa ta de informații“La obiectivele verificate au fost constatate deficiențe, constând în lipsa dotărilor sau portul incomplet al uniformei sau dotărilor. De asemenea, doi dintre paznicii verificați de polițiști au fost găsiți dormind în timpul serviciului, fapt pentru care a fost sancționați contravențional conform Legii 333/2003“, anunță Poliția Neamț.

În privința modului de asigurare contra efracției al firmelor, dar și persoanelor fizice, polițiștii recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază. (G.S.)

Articolul precedentUn ghid în 3 pași pentru înțelegerea păcănelelor
Articolul următorPrognoza meteo în Moldova 13-25 martie: nopţi friguroase
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.