0:00

Elevii de la Școala Gimnazială Trifești au primit, pe 3 noiembrie 2022, vizita oamenilor legiii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești. “Cu această ocazie, elevii au luat o “pauză educativă”, discutând cu polițiștii despre problemele lor și identificând modalități de rezolvare fără a manifesta un comportament inadecvat“, a anunțat Poliția Neamț.

Pauză educativă la Școala Trifești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTemele abordate au vizat siguranța rutieră, dar și siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying. De asemenea, elevilor li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte, să nu ia parte la fapte care contravin legii, să nu consume substanțe care le pun în pericol sănătatea și siguranța, dar mai ales cum poți fi “cool” fără a intra în acest cerc vicios.

Pauză educativă la Școala Trifești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a mai discutat și despre răspundererea penală și contravenționale a minorilor, ori consecințele actelor de violență. Polițiștii nemțeni desfășoară, în mod constant, activități educative în unitățile de învățământ, scopul fiind conștientizarea de către elevi a importanței respectării regulilor de circulație și a normelor de conduită în unitățile de învățământ. (G. S.)

Articolul precedentConsiliul Județean Neamț amendat pentru dezinteres față de monumentele istorice
Articolul următorL4 Speranţa Răuceşti a obţinut o performanţă deosebită pentru fotbalul nemţean
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.