pietricica turism

Nemțenii sunt invitați să participe la patru zile de sărbătoare de Ziua Pompierilor din România. Exerciții demonstrative, concursuri pentru copii și tineri, defilarea sunt câteva din activitățile pregătite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț pentru aniversarea de la 13 septembrie 2019.

Detașamentul de Pompieri din Piatra Neamț dă startul, cu un exercițiu complex de salvare și intervenție ce va fi derulat joi, 12 septembrie, de la ora 10.30, la Hotelul Ceahlău. Va fi o simulare cu un scenariu amplu ce va scoate în stradă toate echipajele de militari, inclusiv alpiniștii și autospecialele. Vineri, 13 septembrie, festivitățile se vor derula în municipiul Piatra Neamț, cu defilarea de la ora 12.

La Târgu Neamț, tot mâine, pompierii detașamentului din localitate vor fi prezenți între orele 10-18 în Piața „Adormirii Maicii Domnului” unde va fi expusă tehnica din dotare. Programul zilei cuprinde și un exercițiu demonstrativ de intervenție și salvare la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. În frumosul parc central al orașului se va derula concursul sportiv pentru copii și tineri.

Sâmbătă, 14 septembrie, militarii de la Roman vor desfășura exercițiile demonstrative și își vor expune tehnica în parcarea Roman Value Center. Tot acolo, cei mici pot participa la concursuri.

Pompierii pietreni încheie activitățile aniversare duminică, 15 septembrie, cu expoziția de tehnică din dotarea inspectoratului desfășurată în parcarea Shopping City și întreceri sportive. (C.I.)