0:00

Patru arestări în cazul „investiţiilor” în criptomonede din bani obţinuţi prin fraudă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPercheziţiile efectuate de anchetatorii nemţeni în cazul criptomonedelor achiziţionate din sume frauduloase s-au lăsat cu reţinerea a patru persoane. Ulterior anchetatorii au decis prezentarea suspecţilor în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. După deliberări, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au dispus privarea de libertate pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba de patru persoane din Satu Mare şi Sălaj. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Ancheta a plecat din Neamţ după ce mai multe persoane s-au trezit cu cardurile devalizate. Pe 12 februarie anchetatorii nemţeni au efectuat patru percheziții în județele Cluj și Satu Mare. În cauză de fac cercetări pentru acuze de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Ancheta a stabilit că faptele au avut loc în perioada iunie 2023 – februarie 2024 când acuzaţii ar fi dezvoltat un mod de ode fraudare al sistemelor bancare, prin care ar fi reușit accesarea ilegală a conturilor bancare ale unor persoane ce dețineau conturi de telefonie mobilă, pe care le-ar fi accesat fără drept, redirecționând apelurile telefonice către numere de telefon aflate sub controlul lor. Banii astfel obţinuţi au fost „investiţi” în criptomonede (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentNeamț. Numărul infecţiilor respiratorii în scădere faţă de săptămâna trecută
Articolul următorFOTO. Primul taxi destinat persoanelor cu dizabilități la Târgu-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.