pietricica turism

Curtea de Apel Bacău a respins, ieri, contestaţiile formulate de Lucian Nicolae Mursez, Patronul Scorseze Security, contabila sa Gabriela Gherbali şi cei doi afacerişti din Neamţ cu care au lucrat, împotriva deciziei Tribunalului Neamţ, care a dispus arestarea lor preventivă pe 10 decembrie.

Reprezentanţii firmei ScorsezeSecurity International SRL Bucureşti şi partenerii lor de afaceri Liviu Ioan Ciobanu şi Mihai Marin au fost ridicaţi de procurorii DIICOT, care îi cercetează pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

„În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile”, se arată în comunicatul DIICOT. „Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. Scorseze Security International SRL Bucureşti”.

Procurorii au stabilit că prin trei firme fantomă, administrate de tot atâţia nemţeni – din care unul singur este cercetat în stare de libertate, s-au facturat fictiv mărfuri în valoare de 150.000 de lei, iar prejudiciul în dauna bugetului de stat a fost estimat la 35.000.000 lei. (C. MIRCEA)