0:00

Patronul Robmet Piatra Neamț scapă de arest preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa aproape patru luni de când a fost încarcerat, Radu Cucu, patronul firmei Robmet Piatra Neamț a reușit să îi înduplece pe judecători. Pe 9 februarie 2023 Tribunalul Neamț a admis cererea bărbatului de înlocuire a măsurii preventive și a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu. Deocamdată decizia este formală pentru că se va aplica la data când va deveni definitivă.

Radu Cucu trebuie să respecte mai multe obligații impuse de judecători, dacă vrea să nu ajungă din nou după gratii. ”Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-cerdință a măsurii sau a oricăreia dintre obligațiile care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuină cu măsura arestării preventive, în condițiile prevăzute de lege, iar potrivit art. 285, alin. 3, litera c, Cod penal, se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligației de a nu părăsi imobilul ori nerespectare ce către acasta a itinerariului sau a condițiilor de deplasare, stabilite potrivit legii”, conform instanței.

Rămâne de văzut dacă procurorii DIICOT vor contesta hotărârea instanței de fond la Curtea de Apel Bacău. Radu Cucu este încarcerat de aproximativ patru luni (amănunte aici). În aceeași cauză a fost arestat până de curând și fiul lui Cucu,Iosiv Richard, precum și managerul de vânzări de la Robmet, Mereuță Carmen. Pe 20 ianuarie 2023 aceștia au fost eliberați, iar instanța a aplicat cea mai blândă măsură preventivă, controlul judiciar pentru 60 de zile. (amănunte aici).

(G. S)

Articolul precedentFOTO Carambol în Piatra-Neamț
Articolul următorIncendiu cu pagube colaterale: 15 găini ucise de foc
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.