Doi bărbaţi, unul de 54 de ani – patron de firmă, iar celălalt de 65 de ani, din Piatra-Neamţ, au fost prinşi în flagrant, în ziua de 18 octombrie, în trafic, în timp ce transportau alimente şi haine de contrabandă. În aceeaşi zi, poliţiştii din Neamţ, cu sprijinul colegilor lor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, au făcut 4 percheziţii, la sediul firmei administrate de bărbatul de 54 de ani, precum şi la locuinţa lui, dar şi la domiciliile altor persoane bănuie că ar comite infracţiuni la regimul vamal şi economic.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite 19.280 de țigarete și 10.470 de articole vestimentare, de proveniență ucraineană, susceptibile a proveni din contrabandă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de “omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, faptă prevăzută de art. 9 din Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, “colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută de art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal și “deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete”, faptă prevăzută de art. 296 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBiblio-Şcoala de Pietoni pentru cei mici
Articolul următorAm aflat cine „papă” banii nemţenilor! Vă spunem şi dv!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.