Doi tineri care au băut excesiv și apoi s-au urcat la volan, s-au ales cu dosare penale, în zilele de 19 și 20 aprilie. Primul, care are 28 de ani și este din Piatra Șoimului, a fost depistat de polițiștii din Roznov, conducând un autoturism pe o stradă din oraș.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a indicat o valoare de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional conform art. 9, alin. 1 din OUG 1/1999. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Al doilea tânăr, care are 22 de ani, a fost găsit la volan pe strada Reconstrucției, din localitatea Horia, iar etilotestul a indicat o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. ”Șoferul” a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de sânge, așa încât i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și refuz la prelevarea de mostre biologice.

Un alt tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Sagna, s-a ales cu dosar penal, în ziua de 18 aprilie, după ce-a fost oprit în trafic, polițiștii l-au verificat în baza de date și au constatat că nu are permis pentru nicio categorie de vehicule.

C.M.