De astăzi, 13 iulie, nemțenii care au nevoie de pașaport, permis auto sau înmatricularea mașinilor trebuie să se programeze online. Măsura este valabilă de astăzi și anticipează creșterea numărului de solicitări în următoarea perioadă. Scopul este de a preveni răspândirea infectării cu coronavirus: „Avem două ghișee la sediul din Piatra-Neamț, de astăzi, locuri disponibile cel puțin până la sfârșitul săptămânii. Dacă se impune, mai putem deschide două ghișee. Ghișeele cu publicul din Roman și Târgu Neamț rămân cu activitatea suspendată”, a declarat comisarul șef Constantin Roman, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Neamț.

Noutatea a fost anunțată în conferința de presă organizată astăzi de Prefectura Neamț. Solicitările de pașapoarte au scăzut, anul acesta, până la 42% față de aceeași perioadă a anului trecut. Concret, până acum 5.772 de nemțeni s-au adresat serviciului, față de 13.589 anul trecut.

*Proba practică din examenul auto se desfășoară și sâmbăta

Pașapoartele și permisele auto pot fi obținute numai pe bază de programare online, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Același gen de activitate cu publicul este valabilă de astăzi și la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț. Documentele se depun și se primesc doar după programare online. „Există 5 ghișee, din care trei pe linia Înmatriculare Vehicule și două pe linia Permise Auto, inclusiv pentru reprogramarea la proba practică auto. Dacă vor fi solicitări, există disponibilitatea deschiderii a încă unui ghișeu. Pentru reducerea timpului de așteptare la programarea pentru proba practică, conducerea ministerului de Interne și Prefectura Neamț au stabilit ca în două sâmbete din lună să se desfășoare activități de examinare la proba practică”, a precizat comisarul șef Lucian Rusu, șeful serviciului, în conferința de presă.

(C.I.)

Articolul precedentMugur Cozmanciuc: „Până în luna septembrie DN15 trebuie să fie redat circulației!”
Articolul următorTrei copii mici, abuzați emoțional de propria mamă, au fost luați din familie