0:00

Partidul Mişcarea Populară acuză USL de inconsecvenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Reprezentanții de la Neamț ai Partidului Mișcarea Populară cred că USL-ul este după cum bate vântul, peste noapte își schimbă brusc opiniile, iar oamenii nu mai înțeleg nimic decât că au crescut taxele, impozitele și viața de zi cu zi e din ce în ce mai scumpă.

”Tabloul USL arată astfel: una se spune seara și alta dimineața. E un soi de abuz pe care încearcă să-l prezinte electoratului. Victor Ponta, spre exemplu, este de acord cu proiectul Roșia Montană ca prim ministru, iar ca deputat este împotrivă. Ce să mai înțeleagă oamenii? Doar ca viața se scumpește de la o zi la alta. Mărirea amenzilor, dacă ne-ar aduce un număr mai mic de accidente ar fi bine, dar nu cred, soluția ar fi să-i dotăm pe politiști, să dezvoltam infrastructura. Iar în legătura cu subiectul Roșia Montană s-a indus ideea ca soluția ar fi dezbaterea publică. Și eu aș vrea să particip, dar ce să vorbim? Contractul este secret, ce să discutăm? Nu avem avizele de la ministere. Este o acţiune tipic PSD-istă, au făcut o comisie pe principiul că atunci când vrei să îngropi ceva, faci o comisie, a declarat  Gabriel Antoniu, coordonator al organizației PMP Roman, în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri de PMP Neamț.

Opiniile coordonatorului organizației PMP Roman au fost susținute de deputatul Mihaela Stoica, președinte interimar PMP Neamț care a declarat că susține demersurile pentru adoptarea legii privind votul prin corespondență pentru românii din străinătate, prin corespondență clasică, pentru că statul român nu are capacitatea să gestioneze un sistem electronic de vot.

”În Italia, spre exemplu, sunt peste un milion de români și pentru aceștia ar trebui organizate circa 1.000 de sectii de votare. În aceste condiții, singura posibilitate ar fi votul prin corespondența. Salutăm de asemenea, parcursul european al Republicii Moldova, iar boicotarea de către Rusia a exportului de vinuri moldovenești reprezintă o lovitura grea dată economiei vecinilor noștri de peste Prut. În legătură cu propunerea Guvernului de mărire a prețului rovinietei, considerăm că este de neacceptat o astfel de soluție sau în cel mai bun caz, dacă vor intra bani la bugetul de stat, actualii guvernanți  ar trebui să justifice necesitatea acestei majorări.  Cred că noi toți avem nevoie de o limita decentă a amenzilor rutiere și nu de încălcarea oricărei norme de bun simț. De fapt, cei din USL au venit la guvernare cu promisiunea că vor crește salariile bugetarilor și nu au făcut altceva decât să crească taxele şi impozitele”, a mai precizat Mihaela Stoica.

Irina CĂLIN

Articolul precedentMihaela Macsim – trei medalii de bronz
Articolul următorȘăfi, moșmande, abureli