Filialele din Neamţ ale partidelor politice nu s-au omorât cu firea de Ziua Naţională. Nici pe site-urile proprii (acolo unde există!) nici pe arhicunoscutul Facebook. O platformă atât de utilă în campaniile electorale, Facebook-ul nu a fost prea accesat cu prilejul Zilei Naţionale. Probabil, conducerile majorităţii partidelor din Neamţ s-au gândit să nu mai streseze poporul şi cu acest prilej.

PSD

PSD Neamţ a distribuit pe pagina proprie de Facebook mesajul şefului Ionel Arsene şi un drapel tricolor. Pagina oficială (www.psd-neamt.ro) dă erori, iar pagina preşedintelui (www.arseneionel.ro) ne delectează cu o informaţie din 4 noiembrie. PSD Piatra Neamţ spune “stop violenţei domestice”, o acţiune de lăudat, dar care este din 27 noiembrie. Azi e 1 decembrie şi mai e şi ziua naţională. Notăm un punct în favoarea social-democraţilor (mulţumită şefului!) şi multe puncte în minus…

PNL

Şi liberalii s-au scos tot cu şefii… Mai precis cu şefa! Site-ul oficial al PNL Neamţ a afişat încă de luni, 30 noiembrie, mesajul co-preşedintelui Alina Gorghiu de Ziua României. Remarcăm că doamna Gorghiu se adresează românilor şi liberalilor, de unde ne procopsim cu o dilemă: românii nu sunt liberali sau liberalii nu sunt români? Cum răutatea tot nu ne dă pace, mai remarcăm şi că precedenta postare este din noiembrie 2014. Pagina de Facebook a PNL Neamţ, cea la care suntem trimişi de pe site-ul oficial al organizaţiei, prezintă ceva… erori. În fine, pagina de Facebook a PNL Piatra Neamţ, prezintă la deschiderea timeline-ului o postare din 13 noiembrie! În stânga jos, ceva drapele tricolore şi o fotografie cu Nicu Albu dau un ton festivist paginii. Notăm două puncte în favoarea liberalilor, că e de la şefa cea mare, şi mergem mai departe.

ALDE şi UNPR

ALDE şi UNPR, spre deosebire de cei de mai sus, nu punctează deloc. Pagina de Facebook a ALDE Neamţ afişează un material despre “Cum omul sfinţeşte locul” (nu am fost curioşi), iar undeva în stânga un aforism despre “trăsătura care i-a caracterizat pe liberali”. Despre Ziua Naţională – nimic! Aceeaşi secetă şi pe site-ul UNPR Neamţ, partid, altădată, al intereselui naţional, sinonim cu unirea. Aflăm că Gabriel Oprea “va continua să fie aliat loial al PSD la guvernare şi în Parlament”, o atitudine de apreciat, de altfel, mai ales că nu mai este nevoie.

INDIVIDUALE ŞI ADMINISTRATIVE

Nu putem să încheiem “excursia” noastră online fără a remarca că, individual şi… administrativ, unii lideri politici au transmis mesaje de Ziua Naţională. E vorba despre preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Iacoban (UNPR), despre primarul de la Piatra Neamţ, Dragoş Chitic (PNL) şi despre parlamentarii PSD, Ioan Chelaru şi Liviu Harbuz. În rest, linişte şi pace… La mulţi ani, România! La mulţi ani, români. (M. CONSTANTINESCU)

5 COMENTARII

  • Evident că ne-am informat greșit. Noroc că PNL e plin de pagini, cele mai multe neoficiale. Dar dacă nu e oficială, de ce nu faceți domniile voastre niște precizări cu ce este oficial sau nu, cum dă bine la un partid serios? Că și PSD-ul mai nou are curte în stradă…

  • PRECIZARI

   PENTRU DL. ANDI

   1. Pagina http://neamt.pnl.ro/ are link de legatura in pagina http://www.pnl.ro/. Daca pagina oficiala, recunoscuta, a PNL national nu e cea oficiala, va recomandam sa vorbiti cu dna. Gorghiu sau cu dl. Blaga sa dea cu informaticienii partidului de pamint. Banuim ca puteti vorbi cu dinsii in calitate de simplu membru. Probabil si dupa anticamera de cel putin jumatate de ora.

   2. In pagina “neoficiala” http://neamt.pnl.ro/, butoanele din dreapta sunt link-uri de legatura catre paginile de Facebook, una pentru PNL Neamt, cealalta pentru PNL Piatra Neamt. Prima nu merge, pe a doua este acelasi mesaj de ieri. Sunteti, din nou, invitat sa discutati cu informaticienii partidului!

   PENTRU DL. POPA

   Stimate domn, aveti dreptate, ne este foarte rusine!!!! Ne este foarte rusine de clasa politica, de politicieni si de cei care inca ii mai sustin!!!! Din pacate, cele scrise de noi, valabile ieri, 1 decembrie, sunt valabile si azi, 2 decembrie. Paginile de internet prezentate ieri in fotografii au si azi aceeasi configuratie. Puteti accesa si singur respectivele pagini pentru a va convinge, iar apoi minunatele partide va asteapta la vot!

Comments are closed.