O ședință de îndată a Consiliului Local Piatra Neamț, ținută la sediul primăriei azi, 9 septembrie, a reușit să bată recordul de viteză și eficiență. A existat un amendament, un consilier local – Ana Ioniță -, a vorbit câteva minute în șir, aducându-și argumente la punctul de vedere, a intervenit secretarul Florin Fecic să ofere lămuriri, câțiva consilieri locali au scos, și ei, câteva cuvinte, din care unele inteligibile, iar, în final, pentru o singură hotărâre de consiliu s-a vorbit mai mult decât în vreo zece ședințe. Semn că se apropie alegerile și că pozițiile pe liste se câștigă de pe acum.

autotaxareSingurul proiect se referea la ”aprobarea documentaţiei aferente licitaţiei publice deschise privind delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului de întreţinere şi exploatare a parcărilor publice cu plată, precum şi a celui de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor care sunt staţionate sau parcate neregulamentar”. După obligatoria strigare la apel, președintele de ședință anunță ordinea de zi și, imediat, Aurelia Simionică face amendamentul cunoscut deja de data trecută: redevență pentru primărie, de 40% la tarife și 35% la servicii.

Înainte de a fi supus la vot amendamentul, a cerut și a și luat cuvântul Ana Ioniță, tot consilier PSD, care, cu autoritatea unui om care lucrează cu legile, actual notar, fost judecător, a cerut ca acest proiect să fie lăsat deoparte, fiindcă, după părerea ei, ”răspundem penal și material” dacă se va încredința serviciul unui operator privat. Ea a făcut trimitere și spre un dosar aflat pe rolul Tribunalului Neamț, privind firma X Data Soft, spunând că există suficiente argumente pentru a nu se propune o hotărâre de Consiliu Local. Florin Fecic a intervenit și a spus că ”hotărârea nu are legătură cu X Data Soft, că e o hotărâre de aprobare a unei documentații”, moment în care Ana Ioniță a făcut trimitere la experiența proprie și a spus ”Eu am cerut să nu se externalizeze acest serviciu, deoarece consiliul local are o societate cu același obiect de activitate”.

Dincolo de ineditul situației – adică chiar s-a discutat în Consiliul Local un proiect de hotărâre – nu ne rămâne decât să numărăm voturile: 9 pentru amendamentul dnei Simionică, 11 împotrivă. 11 pentru proiectul în sine, 9 împotrivă. Și o abținere din partea dlui Strungaru. Cum, pentru a trece proiectul, era nevoie de două treimi din voturi, aprobarea documentației privind parcările publice cu plată din Piatra Neamț a picat cu brio, ședința s-a încheiat, iar executivul primăriei se vede nevoit să caute alte soluții.

După ședință, pe la colțuri, se vorbea despre modalitatea de a încredința administrarea direct societății Parking, care se ocupă deja de parcările de reședință, până la organizarea licitației. Când, de pe urma încasărilor, ar putea să-și cumpere aparate cu care să câștige puncte în plus la licitație.

(V.B.)

 

 

Articolul precedentSute de jandarmi, pompieri şi poliţişti la Raliul Iaşului
Articolul următorObligatorii sau nu, părinții își duc copiii la analize pentru înscrierea la grădiniță sau școală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.