reclama autocenter

papagalii fara bilet

Azi am primit pachet de la rudenii. Ș-avem un rachiu dă smochine lânoase, că mai să să facă coadă la petu` dă două litre, noroc că ăsta cu perciuni o pus taxă pe acces. Am uitat dă politichie, dar am tras un râs zdravan cu ăsta den mijloc pe motiv că el o văzut la instituția pentru copchii cu probleme, iarbă crescută în noiembrie și plătită la preț de vară. Ce să încerci să-l dumirești, că iarba nu crește nici luni, darmite în buricu` ierni !? El că nu, că ieste contract în regulă și că știe el un nene (care acuma are niște insomni) care o făcut să crește iarbă de Crăciun, că o scris și-o gazetă dăspre minunea asta, adecă niște dume cât Ceahlăul. Acuma că ăsta bate câmpii cu iarba care crește pă hârtii, e problema deneaului, cum o să fie ceva și pe la proteina înghițită de săracii copchii, că mare lucru dacă nu cumva același nene pomenit mai suscior, a șmenuit oarece pren hărtii și-o vândut fasolea la preț dă caviar sârbesc. Hai noroc!

Dar să știți că nu numai noi am primit pachet de-acasă. Eheeeee … o rândunice flocoasă ne-o scuturat craca cu o zicere, pă surse, cum că că e mare zaiafet printre ăia de au contracturi cu cejeu lui dom` Culiță (să trăiț!). Și nu așa de spriț dă vară. Chiuituri, găluști, peturi pline cu licori brumate den beci, că nu-i de colea să te trezești cu un buluc de marafeți în conturi la așa o vreme de criză și bejenie. Unde mai pui că sunt slujbe plătite pentru sănătatea șăfului (dom` Culiță, pentru onor, înainte!), finanțurile s-au procopsit cu oarece taxe plătite, bașca deneA-ul o tras la umbră că cică nu-s motive de strâns gâlci. Da` noi știm că unii mai dau cu suptsemnatul, unde se vede treaba, că nu mai contează, dacă s-o slobozit belșugu` peste cine trebuie. Deci, dacă e bani, restu` e poezie. Fromos !

Acuma noi știm că alcoolismu` duce la beție, lucru verificat pe ăsta den mijloc, care dupe două păhare de rachiu de smochini lânoase, doarme cu coada-nspre bec și s-o apucat de sforăit rusește. Halal. Nu același lucru să petrece pe la o seamă de aleși, care amestecă beția dă vin cu cea dă putere. Mai cu seamă auzim, că un nene ales de-un an pă persoanaă fizică dă partid peste un orașe, mai strâmt geograficește de oarece împrejurimi, dupe ce-o băut o bardacă cu vin popesc (adică de la un popescu), s-o trezit că gura-i vorghește ca moara de asfalt, precum că are el de grijă să ia cu acte-n regulă satele den jur și să facă un orășoi cu o hartă așa de lată, că nu are să încape pe patru mese cu sașe scaune. Și ne-am scuturat vârtos de râs cum zicea el că toți primăreții den jur o să vină rabatați de șale șă primește câte o firmitură de la primăroi. Adecă la unu` să vază de-un podeț dacă curje apă destulă de adăpat struții dă Guineea, la altu o brumă dă stațiune unde să să bage marafeți și să răsară apă de frecție la stomace … și tot așa la vale. Și ca să fie totul cușher pentru onorabilul primăroi, postu` dă vice să fie după un concurs ghebos, adecă cine omoară dihania den cetate primește postu` și mâna fetei pă bază de contract omenos pentru toată suflarea. Spuneți și `mneavoastră, dacă nu-i prea cald de băut zilele astea ?!

Articolul precedentNESsT România, ediția a IV-a
Articolul următor„Familie, iubire, prafuri”, în festival, la Brăila