pietricica turism

Stefan la DNA toamnaUPDATE: Gheorghe Ştefan a stat, astăzi, 24 februarie, aproape 5 ore la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a mers, la cerere, la DNA şi a vrut să le povestească procurorilor tot ce ştie el despre modul în care s-au folosit banii primiţi drept şpagă în dosarul Microsoft, relatează DC News. Apărătorul său, Pavel Abraham, a declarat, la ieşirea din DNA, că Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în dosarul Microsoft şi pentru care se află de luni bune în arest preventiv. Acesta a recunoscut acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani care i se aduc în această speţă, dar şi că ar fi primit 4 milioane de euro pentru a intermedia semnarea licenţelor cu corporaţia Microsoft. De asemenea, apărătorul său a spus că Gheorghe Ştefan le-a spus procurorilor că a cotizat cu mulţi bani către campaniile electorale şi a lăsat de înţeles că se referă în special la campania din 2009, a lui Traian Băsescu, potrivit rtv.net. Pinalti a recunoscut şi întâlniri pe care le-a avut în acea perioadă cu Dorin Cocoş, dar şi cu Claudiu Florică, un alt personaj cheie care este martor-denunţător în dosarul Microsoft. Gheorghe Ştefan va merge din nou, marţi după-amiază, la ora 14:00, la o nouă rundă de audieri în acest dosar. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Conform celor declarate de avocatul George Cristea, fostul primar Gheorghe Ștefan a hotărât să coopereze cu procurorii, trecând peste ceea ce spunea zilele trecute, că nu poate face denunțuri dacă nu deține documente cu care să probeze. George Cristea a confirmat sec că da, Gheorghe Ștefan a început să coopereze cu procurorii, dar fără să dea detalii despre persoanele sau faptele la care a făcut referire clientul său în declaraţia dată în faţa anchetatorilor. Practic, din seara zile de luni, 23 februarie, Pinalti a stat mai bine de 4 ore în faţa procurorilor, iar marţi dimineaţă a fost dus, din nou, la audiere.

Declarațiile lui Gheorghe Ștefan sunt așteptate cu sufletul la gură de mulți oameni politici, acesta fiind singurul dintre cei reținuți care se afla la un nivel politic atât de ridicat încât să aibă acces la toate deciziile importante din PDL, Guvern și nu numai. În același timp, el a fost unul dintre liderii locali care a reușit să se impună pe plan național și să-și impună destui oameni în structuri de conducere centrale. Interesant de știut este dacă procurorii, în cazul în care fac o înțelegere cu Gheorghe Ștefan, se vor limita la cazul Microsoft sau se vor îndrepta și spre alte dosare în lucru sau care sunt în pregătire.

Noua abordare a lui Gheorghe Ștefan are sigur legătură cu faptul că astăzi, 24 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat o contestaţie, la ultimul mandat de arestare emis pe numele lui Pinalti. Dacă denunţul său va corespunde „aşteptărilor” procurorilor DNA, la judecarea contestaţiei – care se va face probabil în această săptămână, Ştefan are şanse mari să obţină înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu. (ZCH NEWS)