reclama autocenter

Prefectul Vasile Panaite s-a întâlnit, miercuri, 27 septembrie, cu reprezentantul societăţii Brantner Piatra-Neamţ, pentru a discuta problema gestionării datoriilor pe care asociaţiile de proprietari le au către această societate, se precizează într-un comunicat de presă.

“Piatra-Neamţ se confruntă cu o adevărată problemă în ceea ce priveşte serviciul de colectare a deşeurilor menajare, în condiţiile în care societatea Brantner are de încasat restanţe substanţiale. Aşa cum am făcut şi în urmă cu circa 3 luni, când a existat o situaţie similară, i-am propus directorului Cătălin Şaguna să mediez o întâlnire între acesta şi asociaţiile de proprietari care au datorii. Cred că soluţia cea mai bună este realizarea unor eşalonări ale datoriilor. Spun asta pentru că după întâlnirea din luna iunie, mai bine de 70% dintre asociaţiile cu datorii au respectat eşalonările semnate”, a declarat Vasile Panaite.

Vasile PANAITE – Cătălin ŞAGUNA

Prefectul de Neamţ a mai solicitat reprezentanţilor Primăriei Piatra Neamţ să se implice în gestionarea acestei probleme: “Aş vrea ca reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ de la toate nivelele să se implice mai serios în administrarea acestei situaţii. Şi spun acest lucru nu în sensul unor sancţiuni pe care să le aplice asociaţiilor de proprietari, ci în sensul îndrumării acestora. Ştiu că există un compartiment de specialitate care poate să se implice, dacă se doreşte acest lucru”.

Vasile Panaite spune că va solicita administratorilor asociaţiilor de proprietari din Piatra-Neamţ, care înregistrează debite mai mari de 3 luni către Brantner, să participe la o mediere alături de conducerea societăţii: “Cred că dialogul este soluţia cea mai bună şi îi mulţumesc directorului Cătălin Şaguna pentru că a acceptat, din nou, propunerea mea. De asemenea îi mulţumesc că a înţeles situaţia şi că a decis ca începând de astăzi să ridice deşeurile de la toate asociaţiile de proprietari”.

****************

O discuţie cu cei de la Brantner a avut şi primarul Dragoş Chitic, cel puţin conform unei postări de pe pagina proprie de Facebook: “În urma numeroaselor semnale primite în legătura cu sistarea ridicării gunoiului la cele aproximativ 100 de asociaţii care au datorii mari la plata acestui serviciu, am chemat astăzi dimineaţă şeful punctului de lucru de la Piatra Neamţ al firmei Brantner. I-am cerut ca în maxim 2 zile, astăzi şi mâine, să rezolve problema şi să ridice gunoiul din tot oraşul. Am stabilit ca săptămâna viitoare să facem o întâlnire la Primărie cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari care înregistrează restanţe mari la plata facturilor de gunoi în care mă voi implica personal în medierea acestei probleme. Am solicitat şi compartimentului pentru relaţia cu asociaţiile de proprietari din primărie să facă verificări la asociaţiile cu datorii mari, să verifice cauza neplăţii facturilor de gunoi.

Sunt situaţii în care locatarii au achitat factura de gunoi dar administratorul a plătit alte facturi, ceea ce nu este corect. Din situaţia pe care mi-a prezentat-o astăzi Bratner rezultă că sunt asociaţii care nici măcar nu au răspuns invitaţiei firmei prestatoare de a face o eşalonare a plăţii datoriilor. Am văzut asociaţii care au şi peste 50 de facturi lunare restante ceea ce înseamnă că nu şi-au achitat de mai mult de 4 ani facturile de gunoi, lucru care îl consider nefiresc. Fac un apel şi la populaţie să înţeleagă că orice serviciu trebuie plătit. Deşi am avut numeroase solicitări de creştere a preţului am reuşit să păstrăm un preţ de 8.5 lei/persoană, mai mic decât în multe alte oraşe din ţară. Sunt localităţi unde preţul gunoiului plătit de populaţie este mai mare şi cu 50%, ajungând la peste 12 lei/persoană. Dacă tot avem un preţ bun haideţi să-l plătim pentru a nu se mai ajunge în situaţia sistării parţiale a ridicării gunoiului. Bratner are astăzi datorii neîncasate de la populaţie de peste 4 milioane de lei. Printr-un efort comun putem rezolva eficient aceasta problemă”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFără apă până diseară la Târgu Neamţ şi Agapia
Articolul următorUn piroman a provocat două incendii într-un minut
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.