Până pe 7 februarie se pot depune dosarele pentru burse școlare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTermenul inițial pentru depunerea documentelor necesare burselor școlare, 31 ianuarie, va fi prelungit cu o săptămână.

Precizarea făcută aseară de ministrul Educației vine ca răspuns la nemulțumirile părinților și elevilor față de interpretările din școli la noile prevederi și criterii de acordare a burselor pentru elevi. Astăzi va fi publicat un nou ordin care permite depunerea dosarelor până pe 7 februarie și o serie de clarificări pentru aplicarea unitară a acestor norme. „După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înțeleg, cu privire la componența dosarului, pentru a obține aceste burse. Înțelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care se pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem și alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte ușor înțeles”, a precizat aseară ministrul Educației, într-o emisiune televizată.

Cu toate că de la minister s-au transmis în școli unele precizări privind aplicarea noilor criterii, au fost situații în care școlile au refuzat să primească două solicitări de la același elev. Asta, deși ordinul în vigoare prevede că un elev poate cumula două burse: cea socială și cea de performanță, de merit sau de studiu. Rămâne de văzut ce clarificări procedurale va aduce noul ordin.

C.I.

Articolul precedentCopil accidentat pe trecerea de pietoni
Articolul următorBărbat decedat într-un incendiu de la o lumânare lăsată nesupravegheată