****** ACTUALIZARE: Incendiul de la Scăricica a mistuit vegetaţia şi litiera pe o suprafaţă de 5 hectare. Pentru lichidarea flăcărilor care ameninţau să intre în pădure, au acţionat 22 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 20 de lucrători forestieri şi 6 voluntari din cadrul SVSU Alexandru cel Bun. S-au folosit pliciuri, rucsacuri de stingere, dar și motofierăstraie.

Grajdul de la care a pornit incendiul a ars, cu tot cu o anexă de alături şi cu lemnele de foc, abia cumpărate. Construcţiile mistuite erau pe o suprafaţă de 100 mp. A existat riscul ca incendiul să se propage şi la locuinţa aflată foarte aproape de anexe, dar pompierii au reuşit s-o protejeze. Cauza nu a fost stabilită cu exactitate, însă suspiciunile se îndreaptă spre o vecină, care a dat foc vegetaţiei din curte. Vântul sufla cu putere şi se pare că nişte scântei au ajuns pe grajdul acoperit cu draniţă.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un grajd, care s-a aprins astăzi, 2 aprilie, într-o gospodărie din satul Scăricica din comuna Alexandru cel Bun, riscă să devină un pericol pentru pădurea din vecinătate. Flăcările s-au extins la vegetația uscată și există riscul să ajungă la copaci.

În primă fază, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, dar, ulterior, au mai trimis încă o autospecială și o autocisternă. De asemenea, au fost solicitați în sprijin lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri. Vom reveni cu detalii.

Articolul precedentProgramul de vară al Aeroportului Bacău
Articolul următorTerorizat de propriul fiu, un bărbat a cerut ordin de protecție
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.