În pădure, la adunat proiectile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a reluat misiunea de cercetare în Pădurea Nemţişor, în ziua de 7 iunie, exact în zona în zona din care, la sfârșitul lunii mai, au fost adunate 506 cartuşe de calibru 7,92 mm., respectiv 75 de elemente de muniţie asemănătoare.

De data asta n-a mai plouat cu găleata, iar militarii au verificat în detaliu o suprafață de 800 mp de pe care au ”recoltat” 8 lovituri de aruncător (6 de calibru 50 mm şi câte una de calibrele 120 mm şi 80 mm).

Este foarte posibil ca zona să mai ascundă multe rămășite ale ultimului război mondial, iar misiunile de asanare a teritoriului să continue.

În pădure, la adunat proiectile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTot în ziua de 7 iunie, pirotehniștii au fost chemați și la Roman, unde un bărbat, care locuiește pe strada Bogdan Vodă, a anunţat, prin apel la 112, că a descoperit un proiectil în curte, în timp ce amenaja o rigolă de scurgere a apei.

”Cei doi subofiţeri din echipa pirotehnică au ridicat un proiectil exploziv de calibru 152 mm şi au verificat zona, pe o suprafaţă de 10 mp, fără a găsi alte elemente de muniţie”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț .

”Muniţia a fost ridicată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”. (C.M.)

Articolul precedent„Cartianu” şi CNI, premiate de Ministerul Educaţiei
Articolul următorGALERIE FOTO Tineri reţinuţi pentru înşelăciune şi fals
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.