Un bărbat, de 37 de ani, din Vaslui, pădurar care are în gestiune teren cu vegetație forestieră în comuna Oniceni, este cercetat pentru uz de armă letală fără drept.

„În urma cercetărilor desfășurate de polițiști, s-a stabilit că acesta a tras în data de 2 decembrie un foc de armă în plan vertical pentru avertizarea unor persoane aflate în pădure. Totodată, polițiștii au extins cercetările constatând că, în cursul anului 2017, pădurarul a mai folosit în alte 9 situații arma de serviciu, de fiecare dată fără respectarea prevederilor legale”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Polițiștii au ridicat arma pădurarului și continuă cercetările în cauză. Conform legii, armele pot fi folosite numai în poligoanele special amenajate, iar în alte spații doar în caz de legitimă apărare sau de necesitate.

„O persoană care a făcut uz de armă este obligată să anunţe de îndată cel mai apropiat organ de poliţie, indiferent dacă au rezultat sau nu victime ori pagube materiale, iar organul de poliţie sesizat are obligaţia să efectueze cercetarea la faţa locului şi a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. Arma care a fost folosită rămâne în custodia organului de poliţie care desfăşoară cercetarea, până la încheierea acesteia. Infracțiunea de uz de armă letală fără drept se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani, conform art. 343 alin. (1) din Codul Penal”, a mai precizat inspectorul Elena Bulgărea. (C.M.)

Articolul precedentA murit Regele Mihai I
Articolul următorPrimăria Piatra Neamţ, interdicţii preventive în caz de gripă aviară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.