Preluarea pazei pădurilor private, care până acum nu erau în atenția nimănui, de către angajații Romsilva a făcut deja victime. Cea mai gravă agresiune a avut loc în județul Vaslui, unde un pădurar a fost atacat de 20 de persoane, amenințat cu sabia și lovit sălbatic. Cu un picior fracturat în mai multe locuri și cu multiple răni în zona capului, pădurarul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Între timp au fost sesizați polițiștii care fac cercetări pentru identificarea agresorilor.

Pădurar atacat cu sabia și bătut crunt de hoții de lemne, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Precizăm că agresiunea a avut loc la o zi după ce Artenie R., împreună cu alți doi angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva și 4 jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulți membri ai grupării infracționale respective cu o căruță cu lemne tăiate ilegale, fiind aplicate măsurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor tăiate ilegale și a unui motoferăstrău. Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcția Silvică Vaslui, în urma aplicării prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 – Codul Silvic. În ultimele două săptămâni, angajații Romsilva și jandarmii au efectuat 8 acțiuni de prevenire a tăierilor ilegale în zona respectivă. Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș-Severin și Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

Pădurar atacat cu sabia și bătut crunt de hoții de lemne, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn primele 6 luni ale acestui an, Romsilva a înregistrat 20 de cazuri de agresiune, iar statistica din ultimii 5 ani indică 157 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Asta în mod oficial, pentru că există și cazuri, cum a fost unul în Târgu Neamț, când pădurarii sunt bătuți pe stradă, nu în pădure și atunci agresiunea nu este raportată ca ultraj. Romsilva mai precizează că, în ultimii 5 ani, au fost constatate 7.301 de infracțiuni silvice, iar în primele 6 luni ale acestui an, au fost făcute 45.862 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos, unele împreună cu polițiști și jandarmi, fiind constatate 813 infracțiuni silvice și 6.118 contravenții silvice, în urma controalelor volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat scăzând cu 19,67%. Regia Națională a Pădurilor-Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. (C.M.)

Articolul precedentING Bank închide toate casieriile fizice
Articolul următorFOTO-VIDEO Căutat de poliție!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.