Un individ de aproape 50 de ani, de loc din Cordun, a băgat în priză poliţiştii din comună şi a pus pe drumuri o ambulanţă, în seara de 23 iunie, când a sunat la 112 şi a spus că şi-a violat fiica. A fost luat în serios, dovadă însemnările din registrul substaţiei de la Roman: „pacientă sex feminin 13 ani – minoră, victimă abuz sexual de tată”.

Fata a fost dusă la Spitalul Roman, medicii au examinat-o, au văzut că este în regulă, întreagă şi virgină, şi au informat, la rându-le, poliţiştii care aveau misiunea să ancheteze cazul. Poliţiştii au stabilit că individul a avut o dispută cu concubina lui (mama fetiţei) care abia s-a întors din străinătate şi l-a acuzat că ar fi abuzat de fată. Bărbatul a găsit un mod bizar de a-i risipi suspiciunile, a pus mâna pe telefon şi a provocat o întreagă tevatură. În timpul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acelaşi individ a reclamat şi în martie că fiica lui a fost violată la Bacău.

Reclamaţia a fost instrumentată de poliţiştii din judeţul vecin şi nu s-a confirmat. „Am discutat cu nişte colegi de la Roman de la care am înţeles că bărbatul în cauză a făcut reclamaţii similare şi în trecut”, ne-a declarat un poliţist care a participat la cercetări. „De data asta am decis să-l amendăm cu 1.000 de lei pentru alarmare falsă, poate aşa se învaţă minte să nu mai pună pe drumuri atâtea echipaje de intervenţie, ori de câte ori se îmbată el şi se ceartă cu femeia”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentŞofer revoltat acuză poliţiştii rutieri:„La trecerile de pietoni se face jecmănire, nu prevenire!”
Articolul următorSpațiu comercial în spatele Casei de Cultură Roman