reclama autocenter

culita tarata (3)

Disputele pe marginea bugetului din acest an al județului Neamț, duse între președintele Consiliului Județean Neamţ, Culiță Tărâță, și președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, au fost mediate ieri la București, într-o discuție cu oameni de la vârful USL (de fapt, ACS, alianța de centru stânga, compusă din PSD și UNPR).

Contactat telefonic, președintele CJ Neamț a declarat că discuțiile au fost ”fructuoase” și sub auspicii favorabile, că atât el, cât și Ionel Arsene au ajuns la un ”consens mulțumitor pentru cea mai mare parte a unităților administrativ-teritoriale” și reprezentativ ”pentru echilibrul dintre investiții, dorințe și realitățile unui buget de criză”.

”Sper ca de acum înainte să putem merge pe aceeași linie”, a declarat Culiță Tărâță.

Arsene_Ionel

Și Ionel Arsene consideră că formula găsită este cea mai bună. ”Am avut o discuție împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea și dl. președinte al Consiliului Județean, dl. Culiță Tărâță, privind bugetul județului Neamț pe anul acesta și pot să spun că bugetul arată bine. Ne-am înțeles asupra formulei care va intra mâine (astăzi – n.r.) în plenul Consiliului Județean. Eu zic că va fi mulțumitor pentru majoritatea localităților, pentru că 80% din bugetul județului vine pe linie de Finanțe. Cele 20 de procente de care discutăm sunt pentru echilibrare. Am discutat, am analizat fiecare localitate și nevoile de confinanțare ale fiecărei localități pentru proiectele pe care le are și în funcție de asta am alocat sumele”, a declarat președintele PSD Neamț. (Z.C.H.)

Articolul precedentOncologia, amenințată de inundații
Articolul următorOpt societăți nemțene își așteaptă lichidatorii