telefoane mobilePatru persoane din judeţul Bacău sunt bănuite că ar fi păcălit 30 de persoane să semneze contracte de achiziționare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul achiziționat și fără a cunoaște angajamentul de plată, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR)

Polițiștii din Bacău s-au sesizat din oficiu, încă din luna mai, cu privire la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale infracțiunii de înșelăciune.

„Din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi frați, localnici, cu vârste de 27 și 33 de ani, să-i însoțească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte. Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde, cu sprijinul angajaților, semnau contracte de achiziționare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se realiza fără a cunoaște conținutul contractelor sau al angajamentelor de plată și fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului”, potrivit comunicatului citat.

Din anchetă a mai rezultat că bunurile achiziționate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi frați și comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute în mod direct persoanelor care ofereau prețul solicitat. Pe 8 iunie, în urma unor percheziții domiciliare, efectuate la locuințele celor doi bănuiți, polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă.

Cei doi bănuiți, de 27 și 33 de ani, au fost depistaţi pe 9 iunie, dată la care au fost conduși la sediul poliției, pentru cercetări, şi cei doi angajați ai magazinului, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele în cauză.

Față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar pe 10 iunie cei 4 bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune au fost prezentați Parchetului Bacău, care a instituit față de aceștia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Ploi însemnate cantitativ, de duminică până marţi
Articolul următorConcurs amânat la Primăria Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.