pietricica turism

Vasile Ouatu

Consilierul local Vasile Ouatu și-a făcut autocritica, în calitate de factor responsabil pentru degradarea (așa cum denumește chiar dânsul fenomenul) Sălii Polivalente de pe str. Mihai Viteazu, din Piatra Neamț. Acesta aspect s-a văzut clar cu ocazia meciurilor disputate de naționala de volei a României, săptămâna trecută.

”Sala Polivalentă parcă este a nimănui. Trebuie să clarificăm situația cu administrarea sălii, pentru ca, într-adevăr, acolo să fie condiții igienice de nivel european. Asta este treaba Primăriei Piatra Neamț și a Consilului Local, dar și a dv, presa, care trebuie să semnalați asta. Sala se degradează pe zi ce trece, iar ca să fie numai un cetățean-doi, la sală care să adune banii, nu se poate așa ceva. Sper să înțeleagă factorii locali și să dea sala în administrare unui om care se pricepe”, crede Vasile Ouatu.

Întrebat dacă a semnalat aceste aspect în ședințele Consiliului Local sau societății Urban, care administrează sala, Vasile Ouatu a precizat: ”Am avut probleme în Consiliul Local, pentru că am ridicat problema în AGA la Urban, în calitate de membru în AGA la această societate a Consiliului Local. Am vrut să le arăt dezastrul de acolo: scaunele rupte din sala mică, mizeria din sala de protocol, unde nu poți să mai faci așa ceva, mizeria din toaletele în care nici nu-ți vine să intri. Bineînțeles că n-a mers nimeni să vadă ce e acolo, de aceea strig astăzi în presă. Acel domn Găman a plecat de la pupitrul de comandă al sălii, de-a lungul meciurilor naționalei și n-a mai ținut scorul pe tabela electronică, zicând că el a reparat bunul din banii personali. Cum poate un om să repare un bun din patrimoniul Primăriei? Cine-i permite să ia pupitrul de comandă și să plece?”.

Ouatu a mai spus că a adus un proiect de la Sibiu, prin care intenționează să treacă Sala Polivalentă în patrimoniul Consiliului Județean, care poate fi urmat de angajări a unor meseriași care să aibă grijă de sală. (C. SOROCEANU)