pietricica turism

* deputatul Ioan Munteanu dă de pământ cu Vlad Marcoci
* consilierii județeni social-democrați vor boicota ședința de marți
* șeful le-a ordonat să nu voteze garantarea creditului pe care Drupo vrea să-l ia

Ioan Munteanu ginditor

«Social-democraţii s-au gândit să facă opoziție, ca un adevărat partid anti-putere ce sunt. PSD a decis ca, la nivel național, să îi lase pe liberali și pe democrați să îşi dea la picioare cât doresc și abia după să mărșăluiască, prin sângele rezultat din confruntare, iar la nivel local va coborî milităria din pod în relația cu PNL și PD din administrația locală. Președintele PSD Neamț, deputatul Ioan Munteanu, a anunțat ca pâna acum colegii săi consilieri s-au arătat disponibili la colaborare cu liberalii și democrații pentru binele comunităților locale, însă de acum s-a terminat. Butonul care a declanșat răzmerița de catifea în orgoliul PSD este cearta cu președintele CJ Vlad Marcoci, pornită de la un credit pe care Drupo vrea să-l ia că să se pună pe picioare.

Ioan Munteanu spune că îi stă în obicei ca înaintea fiecărei ședinte de legislativ, fie el județean sau local, să discute cu inițiatorii proiectelor, în speța președintele CJ și primarii. Așa s-a întâmplat în cazul recentei ședințe de CJ – când l-a avertizat pe Vlad Marcoci că PSD nu este de acord ca împrumutul Drupo să fie girat din bugetul public pentru că societatea are destule bunuri mobile și imobile cu care poate garanta, așa s-a întâmplat în cazul şedinţei de CL Piatra Neamţ. Din spusele lui Ioan Munteanu, primarii au înţeles, şeful CJ nu.

Vlad Marcoci

„La recenta şedinţă de CJ, am vorbit cu Vlad Marcoci şi l-am avertizat în legătura cu garantarea creditului pentru Drupo din bugetul public. Noi nu suntem împotriva creditului, societatea poate să ia ce împrumut doreşte, dar nu suntem de acord ca el să fie garantat din bani publici, mai ales că Drupo are suficiente bunuri mobile şi imobile cu care poate gira. L-am avertizat pe preşedintele CJ, el nu a înţeles. Eu nu vreau să pic hotărîri doar de dragul de a face opoziţie, dar de acum înainte nu mai stau la discuţii. O să îi chem pe consilieri înainte de şedinţă şi vom vedea împreună ce poziţie adoptăm. La şedinţa extraordinara a CJ din 12 iunie ne vom retrage însă la proiectul privind creditul. Vom fi prezenţi la toate celelalte, dar la acesta vom părăsi sala. Suntem convinşi că acest credit garantat cu bani publici nu va redresa situaţia Drupo. Concurenţa este atâ de mare pe piaţa constructorilor de drumuri încât milionul de euro nu poate salva societatea“, a declarat Ioan Munteanu».

Acest text apărea în presa locală în iunie 2007, când Ioan Munteanu era tot deputat, iar Vlad Marcoci era președinte al Consiliului Județean din partea PNL, unde era și președinte de filială. Argumentele de atunci ale lui Ioan Munteanu stau și astăzi în picioare, când Drupo vrea mărirea capitalului social, deoarece ar avea nevoie să se redreseze în urma unor credite pe care le-a luat de la bănci. Acum, Vlad Marcoci este deputat PSD, partid care a cerut mărirea capitalului social alături de PDL, dușmanul de moarte al lui Vlad Marcoci într-o vreme, până s-a dat la pace, și al PSD-ului, tot până s-a dat la pace. Consecvent a rămas doar Ioan Munteanu. Între timp vocea sa se face auzită în partid doar în conferințe de presă festive, la care este chemat ca un garant al bunei imagini, dar nu se mai poate implica în procesul decizional de substanță, cu atât mai puțin într-un boicot care să antreneze consilierii județeni.