Orban trimite în prelungiri meciul Cozmanciuc- Chitic & comp., ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Politic Executiv Naţional al PNL de la București a fost discutată situația din organizația PNL Piatra Neamț în legătură cu încălcarea repatată a statutului partidului. După cum se știe, cei de la municipiu au fost suspendați de Biroul Politic Județean, cu o majoritate covârșitoare. Prezent pentru a-şi susţine punctul de vedere a fost Dragoş Chitic, primar de municipiu, lucru mai important decât un amărât de statut al PNL, plecat cu delegație de la primărie să-și susțină punctul de vedere. Mugur Cozmanciuc a lipsit de la „judecătă”, dar a fost reprezentat de o echipă condusă de George Lazăr, membru al Biroului Politic Judeţean al PNL şi prim vicepreşedinte al organizaţiei PNL Neamţ.

Imediat după ședință au apărut în presa locală articole care titrau că gruparea Chitic a obținut o victorie răsunătoare. Dacă citești, doar cu un pic de atenție, nu trebuie neaparat obiectivitate, chiar declarația lui Dragoș Chitic, vezi că lucrurile stau un pic altfel. Ce zice Chitic: „Toţi cei care s-au exprimat au fost vehement împotriva deciziei Biroului Judeţean, o decizie pripită. Prin vot s-a solicitat organizaţiei judeţene să revină asupra acestei decizii şi s-a constituit o comisie formată din secretarul general al partiului, Robert Sighertău, domnul Ioan Bălan care este vicepreşedinte regional pe Moldova şi domnul Cătălin Moroşanu, care să analizeze situaţia de la Neamţ şi în termen de 2 săptămâni să prezinte un raport către conducerea naţională”.

Din câte ne dăm seama este vorba de o solicitare și de o comisie care vine să cerceteze o stare de lucruri. Dacă respectiva comisie are deja verdictul dat înseamnă că democrația este un vis frumos în PNL-ul condus de Ludovic Orban, oricum bine dezinformat din toate părțile despre ce se întâmplă în Neamț.

Ce spun „adversarii” lui Chitic? Același lucru, că s-a cerut prin vot revenirea, dar că este la latitudinea organizației județene și că va veni o comisie să cerceteze , să informeze și apoi să mazilească pe cineva.

Comunicatul primit din partea PNL Neamț :

Declarație de presă

În ședința BEX a Partidului Național Liberal s-a discutat luni, 19 martie, despre decizia BPJ Neamț de a dizolva BPL PNL Piatra Neamț.

În urma prezentării punctelor de vedere din ambele părți s-a decis, prin vot, la propunerea președintelui PNL Ludovic Orban să se formeze o comisie care va analiza situația și propunerea de a se reveni asupra deciziei inițiale de dizolvare a BPL PNL Piatra Neamț.

Comisia este formată din secretarul general al PNL domnul Robert Sighiartău, vicepreședintele regiunii Nord – Est domnul Ioan Bălan și secretar adjunct regiunea Nord – Est domnul Cătălin Moroșanu și va avea la dispoziție două săptămâni să analizeze situația.

Până la decizia finală și la prezentarea concluziei de către echipa desemnată de conducerea centrală a PNL nu vom face alte comentarii.

                 Prim – vicepreședinte PNL Neamț George Lazăr

                 Vicepreședinte PNL Neamț Constantin Teodorescu

                 Secretar general adjunct PNL Neamț Daniel Vasiliu

(V.B.)

Articolul precedentCarmen Stoleru, sesiune de autografe la „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”
Articolul următorPacient dispărut din spital, în pijamale și papuci
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.