Orașul Roznov pregătește trei sensuri giratorii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSiguranța traficului rutier și pietonal pare să fie preocuparea cea mai importantă a administrațiilor publice locale din Neamț, concretizată prin prioritatea acordată sensurilor giratorii. Municipiul Piatra-Neamț se mândreşte cu nu mai puţin de 21 de asemenea amenajări. Oraşul Roznov se înscrie în competiţie cu 3 sensuri giratorii dintr-un foc. Conducerea Primăriei a avut o întâlnire de lucru, marţi, 24 august, în vederea reamenajării principalelor intersecții de pe raza orașului, la care au participat prefectul George Lazăr, Dănuţ Pilă (director regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași), reprezentanți ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Neamț și ai Poliției Orașului Roznov.

Primul sens giratoriu va fi construit la intrarea în oraș, mai exact la intersecția DN15 cu DJ156A (care vine de la Girov), o intersecție cunoscută din cauza numărului foarte mare de accidente cu victime. Întrucât drumul naţional are doar câte o bandă pe sens, spațiul îngust nu permite amenajarea unui sens giratoriu decât dacă se vor face exproprieri.

Al doilea sens giratoriu va fi amplasat în centrul orașului, dar construcția va putea începe abia după ce Ministerul Culturii își va da avizul pentru mutarea unei statui. În fine, al treilea va fi construit la intersecția DN15 cu DC108, spre Slobozia.

Până când vor începe amenajările celor 3 sensuri giratorii, specialiștii de la drumuri și poduri trebuie, conform declaraţiei lui Gheorghe Triboi (administrator public al oraşului), să monitorizeze zona pentru a stabili impactul asupra traficului rutier. Este un gen de operaţiuni despre care nu am găsit date că s-ar fi desfăşurat pentru sensurile giratorii din Piatra-Neamţ. (Mădălina Z.)

Articolul precedentExamen pentru detectivi particulari în Neamț
Articolul următorUn şarpe a apărut într-un magazin alimentar din Bicaz Chei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.