0:00

De la începutul anului 2022 și până la jumătatea lunii noiembrie, 8 nemțeni au fost uciși de foc, cel mai recent caz având loc în week-end-ul trecut (AICI). Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a anunțat că, în perioada analizată, au avut loc 298 de intervenţii pentru stingerea şi limitarea efectelor negative ale incendiilor produse la locuinţe şi   gospodăriile populaţiei.

Din totalul misiunilor desfăşurate în 2022, aproape 9% au fost pentru   stingerea incendiilor produse la locuinţe şi gospodăriile populaţiei. Se constată că incidenţa producerii incendiilor este mai mare în mediul rural, iar cauzele izbucnirii acestora sunt: coşul/burlanul de fum defect sau necurăţat – 58; instalaţii electrice defecte sau folosite necorespunzător – 60; focul deschis în spaţii închise (lumânări, făclii, chibrituri, brichete) – 28; jarul sau scânteile căzute din sistemele de încălzire – 14; fumatul – 11; scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile – 8; depozitarea cenușii și a jarului în locuri necorespunzătoare – 3.

Opt nemțeni uciși de foc în 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSezonul rece a început să-și facă simțită prezența din ce în ce mai mult. Pompierii recomandă asigurarea unor măsuri suplimentare în vederea diminuării riscului de producere a incendiilor. Improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, necurățarea coșurilor de fum, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice, duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave.

În cazul în care observați un eveniment ce poate pune în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, solicitați sprijinul forțelor de intervenție în cel mai scurt timp, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. (G.S.)

Articolul precedentCampanie de prevenire a abuzurilor contra copiilor la DGASPC Neamţ
Articolul următorBaloane și porumbei la Școala Elena Cuza în Săptămâna Educației Globale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.