Demersurile repetate și încăpățânate ale Camereri de Comerț și Industrie pentru reglementarea învățământului dual și profesional au dat primele roade. Într-un comunicat al CCC Neamț sunt prezentate termenele și cadrul legal în care se pot face demersuri pentru scolarizarea pentru anul școlar 2108-2019.

„Camera de Comerț și Industrie Neamț informează operatorii economici interesați din județ, că pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, până vineri, 17 noiembrie 2017, inclusiv.

Acest lucru este posibil în urma publicării în Monitorul Oficial nr. 859/31.10.2017 a ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 5360/16.10.2017 privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea și avizarea Proiectului cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul pentru anul școlar 2018-2019.

Solicitările pentru învăţământul profesional pot fi transmise direct Inspectoratului Școlar Județean Neamț sau Camerei de Comerț și Industrie Neamț. Propunerile privind numărul de locuri în învățământul dual şi în învăţământul profesional vor fi definitivate la nivelul ISJ Neamț până în data de 29 noiembrie 2017.

Mai multe detalii despre organizarea şi funcţionarea învăţământului dual şi profesional sunt disponibile pe platforma de consiliere şi orientare profesională a Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic: http://www.alegetidrumul.ro.”

Mihai APOPII, Președinte

Articolul precedentPacienții ar putea face contract direct cu CAS
Articolul următorDoi soți găsiți morți în casă, la Tîrgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.