0:00

Vă trebuie curaj, ca să mâncaţi în zonele de agrement!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 01.07 -17.07.2015, OPC Neamţ a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea respectării conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentatie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot. Au fost cuprinşi în acţiunea de verificare 8 operatori economici care au în administrare unităţi de alimentaţie publică şi operatori economici cu activitate de agrement.

„Abateri de la prevederile legale s-au constatat la toţi cei 8 operatori economici. Din cantitatea totala de produse verificate (569 kg) s-a identificat o cantitate de 75 kg produse cu abateri de la prevederile legale. În consecinţă, s-au dispus următoarele: 7 avertismente şi 4 amenzi contravenţionale în valoare totala de 10.000 lei; oprirea temporară de la utilizare pentru o cantitate de 40 kg în valoare totală de 465 lei; oprirea definitivă de la utilizare pentru o cantitate de 35 kg în valoare totală de 622 lei”, se precizează în comunicatul OPC Neamţ.

EXEMPLE:

* la un operator economic a fost identificată o cantitate de 28 kg materii prime fără documente de provenienţă şi fără etichete cu elemente de identificare sau cu informaţii incomplete (slănină afumată şi cârnaţi afumaţi vrac, preparate din carne feliate, muşchi crud afumat, produse lactate vrac –caş, telemea şi brânză de vaci – provenienţă producători individuali piaţă agroalimentară).

* nerespectarea datei limita de consum s-a constatat pentru un kg de cârnaţi subţiri cu data limită de consum depăşita de 11 zile.

* la un operator economic a fost identificată o cantitate de 12 bucăţi muşchi crud uscat feliat, ambalat în caserole a 80 grame, fără a avea imprimată data limită de consum.

* la un operator economic s-a constatat utilizarea de materii prime fără etichete cu elemente de identificare sau cu informaţii incomplete.

* într-o altă unitate s-a constatat că se utilizează în cadrul serviciilor de alimentaţie publică carne porc şi pui porţionată şi congelată în unitate, fără nicio etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare.

* în una dintre unităţi se comercializa îngheţată vrac, diverse sortimente, fără a se indica, pe eticheta de prezentare, denumirea sortimentului, data limită de consum şi componentele alergene. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPeste 500 de persoane au cerut, în iulie, încadrarea în grad de handicap
Articolul următorEmilia Arcan, președinte organizația de femei a PSD Neamț: Minciuna și manipularea – armele PNL în lipsa argumentelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.