pietricica turism

După ce ploaia și vântul și-au dat mâna cu nepăsarea autorităților, Secția Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț intră în regim de șantier, prima dată cu repararea acoperișului și a saloanelor afectate de ploile torențiale din luna iunie. Managerul Codruț Munteanu spune că lucrările ar urma să înceapă săptămâna viitoare, de vreme ce banii sunt asigurați de Consiliul Județean Neamț. „Avem asigurată finanțarea lucrărilor de reparație la acoperișul clădirii unde funcționează Oncologia și de reamenajare a saloanelor și spațiilor de la etaj afectate de ploile din luna iunie. Este vorba de aproximativ 100.000 lei care vin de la Consiliul Județean Neamț pentru reparații. S-au luat măsuri de restrângere a activității medicale și de pregătire a spațiului pentru ca lucrările să înceapă de săptămâna viitoare. Pacienții și personalul medical nu vor fi mutați, rămân în clădire pe timpul acestor lucrări”, declară managerul spitalului.

Partea de la etajul clădirii unde sunt cinci saloane, sala de tratamente și întreg holul este închisă încă de când au început să cadă bucățile de tavan https://zch.ro/foto-oncologia-din-neamt-se-prabuseste-bucata-cu-bucata-azi-tavanul-maine/. Între timp, muncitorii de întreținere ai spitalului au decopertat tavanul și au pus o folie de plastic pe acoperiș pentru a opri infiltrațiile să distrugă de tot porțiunea de clădire.

Reparațiile la jumătate din acoperișul secției se fac acum, înainte de lucrările de reabilitare a întregii clădirii și care au stârnit discuții aprinse legate de ideea mutării bolnavilor de cancer și a întreg personalului medical în celelalte secții ale spitalului https://mesagerulneamt.ro/2019/06/unde-dai-si-unde-crapa-la-spitalul-judetean-reabilitarea-oncologiei-loveste-in-medici-si-pacienti/.

Despre marele șantier, care a fost anunțat inițial a începe din luna septembrie, managerul Codruț Munteanu mai spune că încă se poartă discuții cu finanțatorul lucrărilor: „Nu s-a decis încă dacă reabilitarea secției va începe în septembrie-octombrie, sau în luna martie a anului viitor, variantă care se discută acum de Consiliul Județean Neamț cu Compania Națională de Investiții”.

(C.I.)