isj 2014Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț se pregătește de pe-acum de organizarea celei de-a 23-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică a Europei Centrale.

Concursul, care va avea loc în vara următoare, este destinat elevilor de liceu și a debutat în 1994, în România (la inițiativa țării noastre). Până în prezent, trei ediții, 1994, 2000 și 2009 s-au desfășurat în România. Primele două în Cluj și cea mai recentă în Târgu-Mureș. Alături de România mai există câteva țări cu statut permanent de organizatoare: Cehia, Croația, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria.

Potrivit profesoarei Florentina Ungureanu, inspector școlar de Informatică, din cadrul IȘJ, conform regulamentului, fiecare țară gazdă poate înscrie câte două echipe (formate din 4 elevi și 2 profesori), în loc de un echipaj, așa cum se întâmplă în cazul celorlate țări. Mai mult, tot țara gazdă are posibilitatea să mai invite două țări.

Noi ne-am gândit la Republica Moldova, pentru că în alt context nu ar avea acces la acest concurs și la Elveția datorită unei relații de reciprocitate pe care o avem de mai mult timp, în ceea ce privește activitățile competiționale”, a precizat prof. Ungureanu.

Competiția este finanțată de Ministerul Educației și de autoritățile județene și locale. Anul trecut, olimpiada a avut loc la Brno (Cehia). Acolo, 4 medalii au fost cucerite de elevii români. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPeste 2.000 de locuri de muncă în ţări UE! Mai bine de jumătate, în agricultură!
Articolul următorRadu Surugiu: “Alegerile anticipate vor stabili clar noua configurație parlamentară pe baza căreia se va forma un nou guvern”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.