papagalii fara bilet

Un coșcoge graure cu pieptul pătat de la vinu` roș dat de dom` premare din târgu cu cetate, ne-o șoptit pă la colț de chioșc cu sărmale și cozonac secuiesc, precum că el simte la pipotă că alianța asta dintre ai lui Antonescu și ai lui Ponta, nu mai are zile multe, că prea o început șuturile la părțile moi pă motive diverse, de la incompantibilități abrupte până la șpăgi insuficiente ca volum. Că, zice el, nu-i prea cușher, că musiu șefu` de la liberali cu săgeata în vânt (sau flască prin unele locuri) s-o apucat să-i arate pă o seamă de premăreți pesedei care se dau cu fălcile de streașină că au făcut și au dres, dar o uitat cu ce bani și mai ales dă unde. Că banuți o fost de la meniștri leberali, pe vremea când erau erecți ca săgeata din sigla partidului. Acuma, după mostra asta de abilitate politică a lui musiu de la leberali, mergem cu gându` că îndată o să se ajunge până la originile îndepărtate ale politichiei de la noi, că dacă nu era revoluția, nu erau leberalii, că dacă nu era unu era altu` și tot așa până la Adam, care poate să se facă răspunzător de faptul că s-o făcut atâtea succesuri la noi.

 Știți că vă ziceam, că dom` premare de la noi (nea Gigi, să trăiț`!) o scos din ogradă toate semnele portocalii și s-o orientat la dreapta tatălui, motiv pentru care, să zice o dumă păroasă dă presă, că o să este șef la mișcare dă dreapta, pă județu` de la noi. Dar nu credem că o să lase el partidu` portocaliu așa de izbeliște, pen`că are nevoie dă oameni ca să mai încropească câte o majoritate cheptoasă. Și uite așa sună buluc dă lume, să ne zice că vine ba unu` ba altu`, da` noi nu-i credem. Acuma noi știm că, mai este oameni foști și actuali care sunt pro pedele aripa canină (adică buldogi), da` nu știu cum să face, să fie șefi de partid în locu` lui dom` Gigi, și să nu se strice nici la intestine cu `mnealui. Așa că musai trebe căutat un nene care să fie și cu … și cu, și să aibe și experiență pe la partiduri cu cafeli, chiote și babaroase. Noi i-am zice celor den pedele, că mai este unii trași pă dreapta pren pesedeu, fleașcă de entuziasm la daraveli dă politică și supuși când e pe bani. Că și la politică și la doamne e la fel: când dragostea-i mare, nu mai contează … era să zic interesu`.

Nu știu dacă ați observat, da` de când dom` premare de la noi o lăsat-o cu politica portocalie  la relantiu` bicicletei din sala dă fitness, municipiul nostru e cam dă izbeliște și mare lucru dacă peste ceva vreme nu o să mergem să semnăm o hârtie la județ, la vreo ceva kilometri mai la est, la dom` Leo în târg, pardon, municipiu. Că mai toată șăfimea de la noi face naveta, care de la Roman, care de la Târg și au căși și acareturi tot pe acolo. Acuma, zice cumătru`, că o auzit că și dom` Leo e în niște cărți să fie șăf la pedeleul dă Neamț (… sărut mâinile, doamna Nuți!), așa că se rotunjește suma de șăfi navetiști. Și vin și mă întreb, dacă nu comva o dat un fel de boală pren municipiu pă la noi, ori cei ce este cu numele nu mai este în stare să face ceva să fie un pic dă șefi autohtoni. Betegeala asta, mare lucru să nu fie și la dame, da` deodată nu avem știre de reclamații.

Articolul precedentBalastierele la putere
Articolul următorCuvânt de învățătură spirituală al zilei