0:00

Oficialități din Neamț la deschiderea anului școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Oficialitățile din Neamț se pregătesc de deschiderea noului an școlar. Cu toate că agenda zilei de 16 septembrie nu este finalizată, în mare, conducerile Consiliului Județean Neamț, a Prefecturii și a Primăriei Piatra Neamț și-au conturat deja traseul și au ales instituțiile de învățământ unde vor merge să deschidă oficial anul școlar 2013-2014.

Prefectul George Lazăr va fi prezent la deschiderea de an școlar la două unități școlare din Roman, însă a promis că va ajunge și la Piatra Neamț, iar pe traseu se va opri într-o școală din mediul rural.

”Voi ști cu exactitate abia vineri, la ce școli mă duc dar, cu siguranță, voi ajunge la un liceu din Roman și la o școală generală, tot în Roman, școală care corespunde mai mult sau mai puțin cerințelor. Cu siguranță, voi ajunge la Liceul Petru Rareș din Piatra Neamț”, a declarat George Lazăr (foto).

Cei doi vicepreședinți ai CJ Neamţ vor merge în două zone diametral opuse ale județului: Dan Manoliu va participa la deschiderea anului școlar tot în zona Roman, iar Emilia Arcan va fi prezentă în mai multe școli din colegiul 3.

”Am stabilit că voi merge la câteva instituții de învățământ din Rediu, Cândești, Zănești, Costișa, Podoleni. Sper să ajung la toate și vreau în mod special să fiu prezentă alături de elevii și cadrele didactice de la școli mai puțin cunoscute și cu resurse restrânse”, a spus Emilia Arcan, vicepreședinte al CJ Neamț.

Președintele Culiță Tărâță va face un adevărat tur de forță și va încerca să ajungă la cât mai multe unități de învățământ din zona Piatra Neamț, însă deocamdată nu s-a stabilit care vor fi acele unități.

Și conducerea Pimăriei Piatra Neamț va fi prezentă la ceremoniile specifice organizate cu ocazia începerii noului an școlar. Viceprimarul Aurelia Simionică spune că va merge cu siguranță în mai multe școli din oraș, însă nu s-a hotărât exact unde.

”Sigur că voi participa, îmi doresc chiar să merg, pentru că îmi face o deosebită plăcere să-i văd mai ales pe bobocii de clasa întâi”, a spus viceprimarul Simionică. (I. CĂLIN)

Articolul precedentCentru de Permanență la Târgu Neamț
Articolul următorConcursul „Ceahlăul te trimite la film” ultimele şanse